Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce Kina Art se opět komplikuje. Brněnský biograf zřejmě neotevře do konce listopadu

Dokončení oprav brněnského Kina Art se zřejmě znovu pozdrží. Práce nejprve zpozdilo loňské zjištění nebezpečného azbestu v konstrukci budovy na Cihlářské ulici. Tentokrát nabrala rekonstrukce prodlevu kvůli opravám nosné zdi a interiéru. Uvedli to zástupci provozovatele.

Stavba se podle zástupců Turistického informačního centra města Brna, které kino provozuje, protáhne z důvodů nutnosti zajištění jedné z nosných zdí. Více času oproti předpokladu zabere také úprava interiéru. Zástupci TIC, v jehož Galerii v Radnické ulici aktuálně Kino Art provizorně funguje, to uvedli pro Český rozhlas.

Průtahy komplikují další provoz

Zpoždění rekonstrukce podle provozovatele ohrožuje i samotnou existenci kina. To už proto žádá město jako zřizovatele o finanční pomoc. Ta by měla pokrýt ztráty z nově vzniklé prodlevy a pomoct tak překlenout dobu do znovuotevření budovy na Cihlářské ulici.

Oprava funkcionalistické stavby si přitom kvůli odstraňování azbestu vyžádala téměř tri milióny korun navíc. Někteří zastupitelé také již dříve kritizovali výšku nájmu v předchozím provizorním sídle Kina Art na Pekařské ulici.

Kvůli zdržení prací bude kino muset přesunout i tradiční festival krátkých filmů Brněnská 16. Ten i jako reakci na vzniklou situaci dostane pro letošní ročník podtitul: „Je to boj.“

Autoři | Foto MMB

Štítky Kino Art, opravy, Brno, filmy, kultura, kino, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Kina Art se opět komplikuje. Brněnský biograf zřejmě neotevře do konce listopadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.