Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Proč muži házejí párky do záchoda a ženy přitahují nabušení alfa samci?

Jednu z divácky nejoblíbenějších her divadla Druhý Pád můžou diváci opět vidět ve čtvrtek 1. března. Kouzlo autorské hry Šamrova čtverka spočívá v tom, že na scéně divák uvidí sám sebe – a to hned několikrát. A svého partnera. Bývalou partnerku. Kamaráda. Většinu situací hlavních čtyř postav prožíval snad každý, a i proto je konverzační komedie o vztazích prokládaná stand-upy nevěřitelně zábavná.

Šamrova čtverka je hra o propletenci osudů čtyř hlavních postav: Jany, Ondřeje, Ivoše a Žužu/Milady. Jana je notorická stěžovatelka a Ondřej neschopný idealista. I po čtyřech letech se mají rádi a snaží se na vztahu pracovat, ale počáteční zamilovanost a vášeň se zkrátka vytratila. Vždy se to nějak pokazí – křupky v zubech, nekončící série panáků anebo nepověšené prádlo. Pokaždé se najde důvod, proč Jana vytočeně obrací oči v sloup. Kouzlo vyprchává a jejich vztah se rozpadá.

A pak je tu Ivoš. Nezkušený mladíček, který nedokáže sbalit žádnou dívku, a tak přijímá rady od starší a zkušenější Žužu/Milady. Komické pokusy mladého floutka nabalit kořist na baru při každém představení shodí několik diváků smíchy ze židle. Dámy si totiž vybavují hned celý zástup mužů, kteří se přesně o tohle pokoušeli.

Hra má velmi rychlý spád, monology postav na sebe navazují a celý příběh pořád graduje. V sále neustávající hurónský smích na pár okamžiků vždy přeruší vědoucí ticho, typicky ve chvíli, kdy zazní něco, o čem se nemluví. A vsadím se vámi, o co chcete, že tak epický konec nebudete čekat.

Divadlo Druhý Pád Šamrovou čtverkou navazuje na představení, která vycházejí z pera členů divadla a reflektují problémy, které herci doopravdy řeší. Autentickým a svěžím podáním každodenního života se tak typicky vymykají klasické brněnské divadelní scéně. Stand-upový charakter hry pak navazuje na zaměření klubu ArtBar Druhý Pád, který za svou necelou roční existenci hostil již desítky stand-up komiků z celé Evropy.

Divadlo Druhý Pád hraje bez koho čeho? Bez vstupného. Výkon herců ohodnotí diváci vždy po představení tzv. odchodným dobrovolným dle svých finančních možností. Kvalitní kultura dostupná všem.

 

Autoři | Foto Druhý pád

Štítky Druhý pád, divadlo, představení, Šamrovka, vztah, toaleta, párek, Divadlo Druhý pád, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč muži házejí párky do záchoda a ženy přitahují nabušení alfa samci?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.