Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná uzavírka ulice Milady Horákové. Potrvá šestnáct měsíců

Dělníci a stavební stroje od soboty nahradí auta a tramvaje v ulici Milady Horákové ve středu Brna. Oprava potrubí, silnice a kolejí vyloučí z místa veškerý provoz na šestnáct měsíců.

Jednou z objízdných tras se stane ulice Cejl, do které dopravní podnik odkloní z Milady Horákové všechny tramvaje. „Cesta z Černých Polí na Českou se však prodlouží jen o tři minuty,“ ubezpečila mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

ČTĚTE VÍCE: Na rekonstrukci Milady Horákové jsme připraveni, tvrdí dopravní podnik

Komplikace v dopravě způsobí také nedělní uzavření klíčového křížení ulic Řípská a Olomoucká ve Slatině. „Křižovatkou projedou jen vozy hromadné dopravy. Ostatní řidiči musí volit alternativní trasy přes Černovickou terasu nebo po Ostravské ulici,“ informoval brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb. Oprava potrvá do konce letošního června.

Vzhledem k intenzitě víkendové dopravy nepředpokládají strážci zákona výraznější komplikace. „V pondělí se však musí všichni obrnit trpělivostí. Pokud to jde, doporučujeme cestovat spíše hromadnou dopravou, nebo si trasu autem naplánovat podle situačních plánů na internetu,“ poradil Šváb.

Lidé musí zejména první dny uzavírek počítat se zdržením. „Zároveň by neměli situaci komplikovat nevhodným parkováním na objízdných trasách. Také musí být více opatrní a tolerantní k chybám druhých. Jakákoliv nehoda se v těchto případech rovná malému dopravnímu kolapsu,“ upozornil Šváb.

Mapa uzavřené části ulice:

Uzavřená část ulice, foto: Google Maps

Organizace hromadné dopravy:

Schéma organizace hromadné dopravy, vizualizace: Dopravní podnik města Brna

Autoři

Štítky milady, horákové, oprava, rekonstrukce, výluka, Brno, koliště, náměstí, 28., října, tramvaj, autobus, dětská, nemocnice, Cejl, zprávy, 2014, Milada Horáková, Pavel Šváb, veřejná doprava, Dopravní podnik města Brna, Černovická terasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná uzavírka ulice Milady Horákové. Potrvá šestnáct měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.