Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Uzavírka Milady Horákové? Zatím bez komplikací

Dvacet tramvají projede každých deset minut brněnskou ulicí Cejl. Na příštích šestnáct měsíců se totiž stala hlavní objízdnou trasou ulice Milady Horákové, která je kvůli kompletní opravě zcela uzavřená.

I přes zvýšený provoz na Cejlu zatím policisté nezaznamenali výraznější komplikace. „Čtyři dvoučlenné hlídky dohlíží na dodržování dopravního značení a brání řidičům, aby najížděli do křižovatek, pokud by za ní nemohli dál pokračovat v jízdě,“ sdělil vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Roman Póč.

Ani městští policisté se s problémy nesetkali. „Nasadili jsme dvacet strážníků, kteří monitorují provoz, informují a navádějí řidiče a nařizují odtahy aut zejména tam, kde špatně zaparkované vozy blokují, nebo výrazně zpomalují dopravu,“ vyjmenoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hlídky nařizovaly odtah ve dvou desítkách případů, a to zejména kvůli zajištění průjezdnosti na objízdných trasách. „Někteří řidiči zaparkovali například v ulici Cejl svými auty před vjezdy. Kvůli výrazně snížené průjezdnosti nařizovali strážníci několik odtahů i v Merhautově ulici v úseku od Jugoslávské k dětské nemocnici,“ podotkl Ghanem.

Situaci však může výrazně zkomplikovat dopravní nehoda v ulici Cejl, která by objízdnou trasu ucpala. „Zatím se auta srazila jen v pondělí ráno na křižovatce ulic Koliště a Milady Horákové. Provoz to ale nijak zásadně neblokovalo,“ řekl mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Na Cejl odklonil linky také dopravní podnik. O změnách tras Brňany na zastávkách informují dispečeři. „O výluce jsem věděla dopředu. Vše jsem si našla na internetu a na cestu si nechala malou rezervu. Nakonec jsem ji ani nepotřebovala,“ uvedla studentka Jana Kuchaříková.

ČTĚTE VÍCE: Na rekonstrukci Milady Horákové jsme připraveni, tvrdí dopravní podnik

Více dopravních prostředků zaznamenali lidé, kteří v ulici Cejl pracují. „Je tady hlučněji, ale zatím můžeme mít zavřená okna, která rámus tlumí. Horší to bude v létě, kdy budeme muset větrat,“ myslí si Zdeňka Drdová.

Policisté předpokládají, že by si řidiči do čtrnácti dnů mohli najít alternativní objízdné trasy. „Poté můžeme snížit dohled. Je potřeba, aby se doprava rozmělnila do okolí,“ vysvětlil Póč.

Podle strážců zákona je horší situace ve Slatině, kde je uzavřená křižovatka ulic Olomoucká a Řípská. „Ráno se tam srazila dvě auta. Nehoda se obešla bez zranění,“ informoval Šváb. Komplikace jsou hlavně ve směru k Hviezdoslavově ulici.

Provoz ve městě v květnu ztíží i uzavírka Pisáreckých tunelů. „Technici tam vymění řídící technologie,“ zdůvodnil Póč.

Mapa uzavřené části ulice:

Uzavřená část ulice, foto: Google Maps

Autoři

Štítky milady, horákové, oprava, rekonstrukce, výluka, Brno, koliště, náměstí, 28., října, tramvaj, autobus, dětská, nemocnice, Cejl, zprávy, 2014, Milada Horáková, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Milady Horákové? Zatím bez komplikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.