Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Rosic srazil rychlík osobní auto, řidič střet nepřežil

Osobní auto se v neděli dopoledne srazilo u Rosic na Brněnsku s vlakem, padesátiletý řidič srážku nepřežil. Řekl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Nehoda zablokovala dopravu na železnici, podleČeských drah byl po půl druhé provoz v úseku obnoven.

Nehoda se stala mezi Teticemi a Rosicemi u Brna. "Řidič osobního vozidla Renault Kangoo vjel do cesty vlaku a střetl se s ním. Vlak vlekl auto ještě asi 200 metrů. Řidič zemřel. V autě cestoval sám," sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vůz se srazil s rychlíkem, který mířil z Brna do Plzně. "Střet nastal v místě přejezdu, který nebyl zabezpečený závorami, ale měl světelnou signalizaci," uvedl Drápal. Příčiny nehody vyšetřuje policie. Při nehodě vznikla škoda 215.000 korun.

V letošním roce se v Jihomoravském kraji stalo šest nehod na železničním přejezdu. "Je to třikrát více než za stejné období loňského roku. Letos v kraji evidujeme při srážkách na přejezdech už čtyři usmrcené a jednoho zraněného člověka. V loňském roce nebyl v prvních pěti měsících nikdo usmrcený ani zraněný," dodal Drápal.

Zdroj ČTK

Štítky nehoda, dráha, koleje, vlak, přejezd, Rosice, Brno, smrt, Drážní inspekce, Brněnsko, havárie, Plzeň, Renault Kangoo, automobil, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Rosic srazil rychlík osobní auto, řidič střet nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.