Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silnice u Blanska je příliš kluzká, potřebuje speciální koberec

Povrch silnice mezi Blanskem a nedalekou Svatou Kateřinou je příliš kluzký a bude nutné, aby něj silničáři položili speciální emulzivní koberec. Ten zajistí lepší protismykové vlastnosti komunikace a sníží současný vysoký počet nehod na tomto frekventovaném místě. Dnes to řekla mluvčí policie Iva Šebková. Špatný stav vozovky odhalili odborníci.

V jednom týdnu v září policie evidovala na klikatící se komunikaci, kterou denně projede asi 10.000 aut, sedm nehod. Všechny kolize se staly po dešti na mokré vozovce.

Řidiči většinou nepřizpůsobili rychlost stavu vozovky, skončili s auty ve svodidelech nebo v příkopu. Vznikla jen lehká zranění. Škody na autech nebyly zatím příliš vysoké.

Policie na základě těchto nehod vyzvala dopravní odborníky, aby zkoumali povrch komunikace. Z jejich měření vyplývá, že je nekvalitní právě v ostrých zatáčkách, kde se nehody staly. 

Policisté již na problém upozornili silničáře s tím, že je nutné problém technicky řešit. "Věcí se zabýváme. Do jejího vyřešení musí řidiči v kritických místech dbát zvýšené opatrnosti," dodala mluvčí.

Zdroj ČTK

Štítky nehody, doprava, kluzká silnice, povrch, Blansko, havárie, policie, koberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice u Blanska je příliš kluzká, potřebuje speciální koberec  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.