Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

S rozšířením Žabovřeské ulice by se mělo začít do dvou let

S rozšířením rušné Žabovřeské ulice v Brně by se mělo začít v roce 2015. Ministerstvo dopravy schválilo koncept přípravy stavby. Podle náměstka primátora Roberta Kotziana to znamená, že stavbě už nestojí nic v cestě.

Žabovřeská ulice je součástí Velkého městského okruhu a navazují na ni z obou stran čtyřproudé úseky. Ulice je dvouproudá a pravidelně se tam tvoří kolony.

Podle projektu se má rozšířit na čtyři pruhy a vybuduje se tunel pro tramvajovou trať. Celkové náklady jsou 3,2 miliardy korun, město poskytne přes 371 milionů korun.

Po podpisu smlouvy o spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic je rozhodnutí Centrální komise ministerstva dopravy podle Kotziana posledním důležitým krokem potřebným k zahájení stavby.

„Po 15 letech příprav je to dnes novinka a je jisté, že se v roce 2015 začne stavět. Předpokládáme, že letos proběhne majetkoprávní příprava, v příštím roce by se měl vybrat zhotovitel stavby,“ řekl Kotzian.

Žabovřeská část okruhu má spojit křižovatku Hlinky s vyústěním Královopolských tunelů. Tramvajová trať by se měla zabudovat do tunelu ve skále, čímž se získá více místa pro silnici.

Pro stavbu je důležité, aby se začlenila do investičních plánů Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2014. Pokud by šla stavba podle plánů, měla by být hotová v roce 2017.

Zdroj: ČTK

Štítky doprava, stavba, rozšíření, Žabovřeská ulice, Brno, Robert Kotzian, tunel, Ředitelství silnic a dálnic, Silnice I/42, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S rozšířením Žabovřeské ulice by se mělo začít do dvou let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.