Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce ulice Milady Horákové zásadně ovlivní MHD v Brně

Na dnešní tiskové konferenci Dopravní podnik města Brna odhalil změny, ke kterým dojde se zahájením rekonstrukce ulice Milady Horákové 15. března 2014. Změny se dotknou čtyř tramvajových a sedmi autobusových linek. Autobusová linka číslo 66 bude dokonce po dobu rekonstrukce úplně zrušena.

Připravujeme podrobnosti a průběžně vás budeme informovat.

Výluka v ulici Milady Horákové

Z důvodů dlouhodobě plánované celkové rekonstrukce ulice Milady Horákové bude tato od soboty 15. března 2014 na dobu přibližně 16 měsíců neprůjezdná pro veškerou dopravu.

ČTĚTE VÍCE: Na rekonstrukci Milady Horákové jsme připraveni, tvrdí dopravní podnik

Tramvajové linky

Linka 3

Tramvajová linka 3 bude mezi zastávkami Česká a Vojenská nemocnice obousměrně odkloněna ulicemi Rooseveltova a Cejl, čímž vynechá zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října, Dětská nemocnice a Jugoslávská. Na odklonové trase navíc obslouží zastávky Janáčkovo divadlo, Malinovského náměstí, Körnerova a Tkalcovská.
V úseku Tkalcovská - Vozovna komín (- Bystrc, Rakovecká) bude linka 3 doplněna výlukovou tramvajovou linkou x3.

Zastávku Dětská nemocnice obslouží úvraťově zakončená výluková tramvajová linka x3 provozovaná v trase Dětská nemocnice - Jugoslávská - Tkalcovská - Malinovského náměstí - Janáčkovo divadlo - Česká - Konečného náměstí - Tábor - Vozovna Komín (- Bystrc, Rakovecká).
Linka x3 bude v provozu v pracovních dnech od 5 do 23 hodin a v nepracovních dnech od 6 do 23 hodin obsluhována výhradně nízkopodlažními vozidly.
V první den svého provozu (v sobotu 15. března 2014 od ranních výjezdů do přibližně 20:30) bude z důvodu instalace úvraťové výhybky linka x3 od zastávky Jugoslávská odkloněna do smyčky Černá Pole, Zemědělská. Na odklonové trase navíc obslouží zastávky Jugoslávská (za křižovatkou), Tomanova a Zemědělská. Zastávku Dětská nemocnice není možné v uvedené době obsloužit.

Linka 5

Tramvajová linka 5 bude mezi zastávkami Česká a Jugoslávská obousměrně odkloněna ulicemi Rooseveltova a Cejl, čímž vynechá zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října a Dětská nemocnice. Na odklonové trase navíc obslouží zastávky Janáčkovo divadlo, Malinovského náměstí, Körnerova a Tkalcovská.

V úseku Jugoslávská - Mendlovo náměstí bude linka 5 doplněna odkloněnou linkou 11.

Náhradní dopravu ve vyloučeném úseku zajistí výluková autobusová linka x5 provozně propojená s linkou 46 a vedené po trase Štefánikova čtvrť - Provazníkova - Lesnická - Zimní stadion - Schodová - Náměstí 28. října - Janáčkovo divadlo - Moravské náměstí - Náměstí 28. října - Schodová - Zimní stadion - Lesnická (- Provazníkova - Štefánikova čtvrť). Linka x5 bude v provozu v pracovních dnech od 5 do 23 hodin a v nepracovních dnech od 6 do 23 hodin.

Linka 9

Tramvajová linka 9 bude rozdělena na dvě provozní větve označené linkovými čísly 9 a x9:
• Linka 9 pojede v úseku Juliánov - Vlhká po své trase. V zastávce Hlavní nádraží zastaví na zastávce vedle smyčky trolejbusů a dále pojede jednosměrně přes zastávky Malinovského náměstí - Janáčkovo divadlo - Česká - Náměstí Svobody - Zelný trh zpět k zastávce Hlavní nádraží (2. kolej) a do Juliánova.
• Linka x9 pojede v úseku Lesná, Čertova rokle - Jugoslávská po původní trase linky 9. Od zastávky Jugoslávská bude obousměrně odkloněna ulicí Cejl na Malinovského náměstí a dále pojede jednosměrně přes zastávky Hlavní nádraží (1. kolej)  - Zelný trh - Náměstí Svobody - Česká - Janáčkovo divadlo zpět na Malinovského náměstí, ulicí Cejl k zastávce Jugoslávská a po původní trase linky 9 do smyčky Lesná, Čertova rokle.

Linka 11

Tramvajová linka 11 pojede v úseku Lesná, Čertova rokle - Česká po své trase a dále odklonem přes zastávky Šilingrovo náměstí a Nemocnice u sv. Anny do zastávky Mendlovo náměstí, čímž vynechá všechny zastávky na své původní trase v úseku Grohova - Bystrc, Rakovecká.
V úseku Česká - Vozovna Komín (- Bystrc, Rakovecká) bude nahrazena linkou x3.

Mapa změn v MHD

Autobusové linky

Linka 46

Většina spojů autobusové linky 46 bude ukončena v zastávce Lesnická (Štefánikova čtvrť) a propojena se spoji výlukové autobusové linky x5.

Linka 53

Na lince 53 bude ve špičce výrazně omezen provoz v úseku Štefánikova  čtvrť - Stará osada. Většina spojů bude ukončena v zastávce Štefánikova čtvrť umístěné před kruhovým objezdem  v ulici Kohoutově. Tyto spoje vynechají zastávky v úseku Merhautova - Stará osada.

Linka 66

Linka 66 bude po dobu výluky mimo provoz.
V části trasy bude nahrazena zkrácením intervalů na lince 57, zastávky Fügnerova a Bieblova obslouží tramvajové linky x9 a 11.

Linka 67

Autobusy linky 67 budou ve směru do Jundrova mezi zastávkami Malinovského náměstí a Náměstí 28. října odkloněny ulicemi Lidická, Lužánecká, třída Kpt. Jaroše a Kudelova. Na náměstí 28. října obslouží přeloženou zastávku a na odklonové trase ve směru do Jundrova navíc zastaví v zastávkách Janáčkovo divadlo a Moravské náměstí. Ve směru na Zvonařku pojedou odklonem ulicemi Příkop, Bratislavská a Jezuitská a obslouží své obvyklé zastávky.

Linka 82

Autobusová linka 82 určená především pro přepravu cestujících se sníženou schopností pohybu a orientace bude mezi zastávkami Vojenská nemocnice a Česká obousměrně odkloněna ulicemi Cejl a Rooseveltova, čímž vynechá zastávku Dětská nemocnice. Náhradou zastaví v bezbariérové zastávce Tkalcovská, kde je možný přestup na tramvaje linky x3 směr Dětská nemocnice.

Noční linka N92

Noční autobusová linka N92 bude od noci ze 14. na 15. března 2014 mezi zastávkami Moravské náměstí a Jugoslávská obousměrně odkloněna ulicemi Koliště a Cejl, čímž vynechá zastávky Náměstí 28. října a Dětská nemocnice. Na odklonové trasy obslouží navíc zastávky Körnerova a Tkalcovská.

Noční linka N93

Noční autobusová linka N93 bude od noci ze 14. na 15. března 2014 mezi zastávkami Moravské náměstí a Zemědělská odkloněna:
• ve směru do Útěchova ulicemi Lidická, Lužánecká, třída Kpt. Jaroše, Kudelova, Drobného, Erbenova a Zemědělská. Na Moravském náměstí obslouží zastávku společně s linkami N90 a N91 a na náměstí 28. října přeloženou autobusovou zastávku. Linka po dobu výluky vynechá zastávky Dětská nemocnice, Jugoslávská a Tomanova. Navíc obslouží zastávku Schodová.
• ve směru z Útěchova k hlavnímu nádraží ulicemi Zemědělská, Erbenova, Drobného, Příkop, Bratislavská a Koliště, čímž vynechá zastávky Tomanova, Jugoslávská a Dětská nemocnice. Na náměstí 28. října obslouží zastávku linek x5 a 67 ve směru do centra. Na odklonové trase navíc obslouží zastávku Schodová.

Změny zastávek:

zastávky v úseku Grohova - Bystrc, Rakovecká bez obsluhy linkou 11;
zastávky v úseku Lesná, Čertova rokle - Jugoslávská obslouženy místo linky 9 linkou x9;
Dětská nemocnice - bez obsluhy linkami 3, 5, 9, 82, N92, N93 (obsluhuje pouze linka x3 v denním provozu);
Hlavní nádraží - pro linku 9 ve směru z Juliánova přeložena k zastávce linky 67 směr Jundrov (vedle smyčky trolejbusů);
Janáčkovo divadlo - režim zastávky změněn na stálá; nebude obsluhována nočními linkami;
Jugoslávská - bez obsluhy noční linkou N93;
Malinovského náměstí
   - pro linky jedoucí z ulice Rooseveltovy vlevo do ulice Cejl (včetně linky 11) společná se zastávkou linky 1 směr Hlavní nádraží;
   - pro linky jedoucí z ulice Cejl vpravo do ulice Rooseveltovy společná se zastávkou linek 2 a 4 směr Hlavní nádraží (vozidla již nezastaví na zastávce linek 1 a 6);
Moravské náměstí
   - bez obsluhy linkami 3, 5, 9 (nahrazeno zastávkou Janáčkovo divadlo);
   - ve směru do centra bez obsluhy linkou N93;
Náměstí 28. října
   - bez obsluhy linkami 3, 5, 9, N92;
   - Pro linky x5 a 67 ve směru z centra přeložena za křižovatku s ulicí Kudelovou;
Tomanova - bez obsluhy noční linkou N93.

Zdroj Dopravní podnik města Brna

Štítky doprava, MHD, dopravní podnik, Brno, DPMB, Milady Horákové, výluka, tramvaje, šaliny, zprávy, Milada Horáková, Dětská nemocnice FN Brno, Janáčkovo divadlo, Cejl, rekonstrukce, Moravské náměstí, Dopravní podnik města Brna, hlavní nádraží, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ulice Milady Horákové zásadně ovlivní MHD v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.