Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Provoz MHD se v Brně stabilizuje

Provoz městské hromadné dopravy v Brně se začíná po včerejší a předvčerejší ledovce stabilizovat a postupně se obnovuje provoz také v kalamitních úsecích. V průběhu dneška by mělo docházet k narovnání co možná nejvíce linek do běžného jízdního řádu.

Dopravní podnik odstraňoval následky kalamity nepřetržitě včetně celé dnešní noci. Co se týče dodávky energií, Brno je z hlediska energetiky plně zásobeno včetně krizových bodů (nemocnice atd.), řeší se pouze menší problémy v okrajových částech města. Situace se postupně zlepšuje, lidé se nemusí obávat výpadku energie.

Tramvaje a trolejbusy
Tramvajové linky jsou v provozu všechny vyjma linky 2 v úseku Ústřední hřbitov – Modřice. Tramvaje se postupně řadí do jízdního řádu. Od dnešních 7:00 hodin je v provozu už šest trolejbusových linek z celkových 13. Trolejbusy jezdí na linkách 27, 31, 32, 33, 34 a 36. Ostatní trolejbusy se postupně připravují do jízdního řádu. Zbylé trolejbusové linky jsou v omezené kapacitě nahrazeny autobusy, na lince 37 jsou zatím v provozu v úseku Mendlovo náměstí – Kohoutovice, Jírovcova.

Autobusové linky
Provoz autobusových linek funguje na pravidelných trasách s výjimkou linky 52, která je v úseku Kohoutovice, hájenka – Antonína Procházky odkloněna Libušinou třídou.

Dopravní podnik města Brna
Práce na infrastruktuře probíhaly celý včerejší den a celou noc, v současné době intenzivně pracuje na dalších traťových úsecích a s pomocí HZS stále ještě vyprošťuje některá vozidla uvíznutá na tratích od pondělního odpoledne.

Informování občanů
V terénu jsou informátoři a informace posílá na informační panely na zastávkách. Dispečink informuje cestující také přímo ve vozidlech prostřednictvím centrálního řídicího informačního systému.

Zdroj: Magistrát města Brna

Štítky Brno, jízdní řád, Dopravní podnik města Brna, Antonín Procházka, Ústřední hřbitov, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz MHD se v Brně stabilizuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.