Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Policie u Blanenska a Vyškova odhalila opilé a zdrogované řidiče

Policie na Blanensku a Vyškovsku uspořádala v noci na dnešek dopravní akci, při níž odhalila tři opilé motoristy a cyklistu. Další tři motoristé byli pod vlivem drog. Dnes to řekla mluvčí policie Iva Šebková.

Nejopilejší byl dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta ve Velešovicích na Vyškovsku, u něhož dechová zkouška ukázala 2,18 promile alkoholu. Je tak podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

V nedalekých Lovčičkách pětatřicetiletý řidič osobního auta nadýchal 0,86 promile. V Blansku policisté zastavili sedmapadesátiletého cyklistu, který měl v dechu 0,85 promile alkoholu. Dalšího podnapilého řidiče odhalily hlídky ve Křtinách.

Zákon porušili tři motoristé, kteří byli pod vlivem drog. Pervitin užil před jízdou čtyřiadvacetiletý řidič ve Vyškově, pod vlivem stejné drogy jela i devatenáctiletá dívka v Šaraticích.

Poslední, devětatřicetiletý řidič, kterého policisté chtěli zkontrolovat, hlídce zastavit nechtěl. Před obcí Bořitov na Blanensku nereagoval na výzvy policistů a začal jim ujíždět. Ze silnice vyjel na louku a zastavil se s autem až ve strži, odkud nemohl vyjet. K činu měl své důvody; byl pod vlivem pervitinu a neměl řidičský průkaz. Je tak podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Celkem uložili policisté neukázněným řidičům 27 pokut za víc než 13.000 korun.

Zdroj ČTK

Štítky policie, doprava, kontroly, Blansko, Vyškov, okres Blansko, drogy, okres Vyškov, Velešovice, Lovčičky, Šaratice, Bořitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie u Blanenska a Vyškova odhalila opilé a zdrogované řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.