Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podzemní parkování v centru přijde na 228 milionů korun

V centru Brna začne počátkem příštího roku ve Veselé ulici stavba třípodlažního podzemního parkovacího domu. Přijde na zhruba 228 milionů korun a bude v něm 191 parkovacích míst.

Motoristům by mohl začít sloužit v roce 2015, prozradil předseda představenstva firmy Brněnské komunikace Petr Kratochvíl. Nad parkováním bude asi později postaveno Janáčkovo kulturní centrum s koncertním sálem.

ČTĚTE TAKÉ: V centru vznikne další parkovací dům pro 361 aut

Brno se stejně jako jiná města potýká s nedostatkem parkovacích míst v centru. Motoristé mají k dispozici parkovací dům v Kounicově ulici. Město proto postaví v nadcházejících letech další tři: v Panenské, Kopečné a Veselé ulici.

Měla by je provozovat městská společnost Brněnské komunikace. Podzemní parkovací objekt bude stát v sousedství Besedního domu a hotelu International. Na tomto místě je zatím zanedbaná část města, která slouží jako parkoviště.

Jak bude vypadat v budoucnu, se zatím neví. Hudebníci dlouho volají po stavbě Janáčkova kulturního centra (JKC) s prostorným koncertním sálem.

Podzemní garáže ve Veselé ulici budou postaveny tak, aby na nich mohl být vztyčen pěti až šestipodlažní dům. Jeho podoba i náklady ale nejsou známé. Do zahájení stavby bude prostor nad garážemi upraven jako náměstí se zelení.

„Zda to bude právě JKC, to zatím není jisté. Bude to záležet na tom, zda a jak se podaří na projekt sehnat peníze,“ řekl starosta radnice Brno-střed Libor Šťástka. 

Zdroj: ČTK

Štítky stavby, automobilová, správa, parkování, centrum, Brněnské komunikace, Brno, Janáčkovo kulturní centrum, Brněnské komunikace a.s., Besední dům, Libor Šťástka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzemní parkování v centru přijde na 228 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.