Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Levnějších SMS jízdenek se Brňané dočkají už na jaře

Stávající nabídku SMS jízdenek hodlá Dopravní podnik města Brna v prvním čtvrtletí příštího roku rozšířit. Přidat chce na základě poptávky cestujících levnější lístky s kratší dobou platnosti.

Nyní mohou lidé vybírat z celodenní jízdenky za devětadevadesát korun nebo lístku za devětadvacet korun na hodinu a čtvrt. „Podrobnosti k novým variantám nemůžeme prozradit. Snad cestující příjemně překvapíme,“ doufá vedoucí tarifního odboru brněnského dopravního podniku Vít Prýgl.

Změny už schválilo představenstvo podniku. „Nyní čekáme, až je projednají představitelé města,“ sdělil Prýgl.

Levnější variantu by ocenila například studentka Barbora Gavendová. „Potřebuji se většinou dostat jen z bytu na nádraží. Uvítala bych proto lístek na půl nebo tři čtvrtě hodiny, jehož cena by se pohybovala kolem dvaceti korun,“ svěřila se Gavendová.

Za prvních čtrnáct dní prodal dopravní podnik téměř devatenáct tisíc jízdenek. „Nejvíce si jich lidé koupili šestého prosince. Byl to pátek, kdy se přepravuje hodně studentů,“ informoval Prýgl.

Ve většině případů cestující volí levnější lístky, které objednají SMS zprávou. „Aplikaci Sejf zatím lidé moc nevyužívají, do budoucna bychom ji však chtěli upřednostňovat. Pro cestující je to pohodlnější a pro nás ekonomicky výhodnější,“ vysvětlil Prýgl.

Revizoři už zaznamenali také čtyři případy nabídnutí SMS jízdenky ke sdílení. „Zablokovali jsme však jejich telefonní čísla, takže si už lístek nemohou koupit,“ popsal Prýgl. Dodal, že i kdyby se někdo pokusil jízdenku sdílet, revizoři podvod odhalí. „Kromě časové platnosti kontrolujeme také z jakého čísla byla objednávka odeslaná,“ uvedl Prýgl.

Dopravní podnik rovněž zaznamenal šest případů neplatných lístků. „Jednalo se převážně o cestující, kteří nastoupili do vozidla bez přijaté platné SMS jízdenky a koupili si ji až po zaregistrování kontroly,“ řekla mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová. Lidé jsou přitom povinni objednávku odeslat ještě před nástupem. Doručení jízdenky totiž trvá zhruba dvě minuty.

Autoři

Štítky sms jízdenky, Dopravní podnik města Brna, tramvaj, levnější, Hailichová, SMS, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Levnějších SMS jízdenek se Brňané dočkají už na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.