Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dopravní podnik vyhlásil tendr na dodavatele SMS jízdenek

Do tendru, již třetího, na poskytování služby SMS jízdenky pro Dopravní podnik města Brna se přihlásily opět tři společnosti. Jsou jimi Airtoy, Materna Communication a Direct Pay.

Vítěz by měl být známý do týdne a lidé by mohli platit jízdenky přes telefon ještě do konce roku, sdělila dnes mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová. Dopravní podnik nastavil maximální hodnotu zakázky na 8,5 milionu korun.

Do podlimitní zakázky se nyní nepřihlásila firma Erika, která službu provozuje již v sedmi českých městech. Nově se v tendru naopak objevila pražská firma Direct Pay, která poskytuje službu například v Liberci, dříve také v Českých Budějovicích, ty však službu zrušily.

Materna Communication působí v Hradci Králové či v Karlových Varech. Airtoy zatím tuto službu neprovozuje, ale je nachystaná. Kritéria totiž splňují všichni uchazeči, nyní už jde pouze o cenu.

Airtoy druhý tendr nechala záměrně zrušit. Zůstala v něm totiž pouze s Erikou a věděla, že v některých kritériích je horší, proto odstoupila. Dopravní podnik pak musel zakázku podle zákona zrušit a vypsat novou.

Zdroj ČTK

Štítky MHD, dopravní podnik, Brno, SMS jízdenky, Dopravní podnik města Brna, Liberec, České Budějovice, Hradec Králové, Karlovy Vary, SMS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik vyhlásil tendr na dodavatele SMS jízdenek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.