Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do oprav D1 mezi Brnem a Vyškovem se přihlásilo šest firem

Do dvou zhruba stomilionových tendrů Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na opravu pětikilometrových úseků dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem se přihlásilo šest firem. Dnes to řekla vedoucí oddělení komunikace ŘSD Martina Vápeníková. Hodnotící komise dnes otevírala obálky, vedení státního podniku pak komise předloží výsledky výběrového řízení.

"Po jeho odsouhlasení a podpisu budou jednotliví uchazeči obesláni s výsledkem soutěže. Následně můžeme informace o nabídkových cenách a výsledku soutěže zveřejnit," uvedla Vápeníková.

První práce by podle dřívějších informací měly začít v srpnu. Plán byl opravovat úseky postupně, ŘSD však kalkuluje kvůli časové tísni i s tím, že by je mohlo opravovat aspoň dílem současně. Jde o zakázky s předpokládanou hodnotou 114, respektive 124 milionů korun.

V horším stavu je úsek mezi 220. a 225. kilometrem směrem do Prahy, proto by měl na řadu přijít jako první. Druhým opravovaným úsekem bude 215. až 220. kilometr směrem na Ostravu. Oprava bude trvat vždy zhruba dva a půl měsíce a zavřený bude celý jízdní pás. Doprava bude svedena do protilehlého pásu, kde budou k dispozici dva a jeden jízdní pruh.

ŘSD chce však dvakrát týdně jízdní pruhy přesunout, což se osvědčilo loni při opravě úseku mezi 211. a 215. kilometrem směrem do Ostravy. Silničáři v daných úsecích vybourají téměř třicet centimetrů starého betonového povrchu a položí nový.

Zdroj ČTK

Štítky D1, dálnice, oprava, Brno, Vyškov, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Ostrava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do oprav D1 mezi Brnem a Vyškovem se přihlásilo šest firem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.