Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská přehrada v sobotu opět ožije. Začíná plavební sezona

Nástup kapitánů, vytažení vlajky a originální znělka v podání skladatele a trumpetisty Jaromíra Hniličky zahájí v sobotu v deset hodin dopoledne plavební sezonu na brněnské přehradě v Bystrci. Návštěvníci se mohou těšit také na krátkou plavbu všech lodí.

Dopravní podnik přichystal letos pro zákazníky několik novinek. „Rozšířili jsme nabídku Pojízdných vstupenek, které slouží jako jízdenka na loď a zároveň jako vstupenka do některého z turistických míst,“ řekla mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

Dosud mohli lidé použít Pojízdnou vstupenku na hradě Veveří a v brněnské zoo. „Od této sezony jsme se domluvili také s hradem Špilberk a s Permoniem v Oslavanech. Návštěvníci s Pojízdnou vstupenkou na všech místech zaplatí asi o dvacet procent méně, než kdyby si kupovali jízdenku a vstupenku zvlášť,“ vysvětlil provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jiří Valníček.

Jízdenku nebo vstupenku lze využít po dobu celé plavební sezony. „Návštěvník tak může jít v květnu do zoo a na loď se vydat třeba až v srpnu,“ informovala mluvčí. Doplnila, že nově také lidé zaplatí poloviční jízdné v den svých narozenin. „Zavedli jsme také zvýhodněné zpáteční lístky na Kozí horku a Sokolské koupaliště, které lidé navštěvují nejvíce,“ podotkla Hailichová.

Lidé mohou poprvé lodí vyjet na přehradu hned po sobotním zahájení. „Jedná se o krátkou bezplatnou plavbu všech lodí. První placená se uskuteční ve tři čtvrtě na jedenáct. Z přístaviště Bystrc pak budou lodě odplouvat každých pětačtyřicet minut až do půl šesté odpoledne,“ uvedla mluvčí.

Na vyjížďku se těší například Anna Popelová. „Na loď chodím i několikrát do roka. Při plavbě si totiž skvěle odpočinu,“ svěřila se Brňanka.

Letošní novinkou jsou také vyměněné přechodové lávky v přístavištích. „V příští sezoně chceme mít přestavěný můstek k hradu Veveří a přístaviště Kozí horka, aby byly bezbariérové,“ nastínil vedoucí lodní dopravy brněnského podniku Martin Ecler.

Odbavení cestujících pak urychlí nové pokladny. „V budoucnu počítáme i s možností platby kartou za jízdné přímo na lodi,“ uzavřel Ecler.

Autoři

Štítky Brněnská přehrada, vstupenka, Jaromír Hnilička, Bystrc, Dopravní podnik města Brna, Hrad Veveří, Zoologická zahrada Brno, Špilberk, Kozí horka, Oslavany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská přehrada v sobotu opět ožije. Začíná plavební sezona  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.