Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Řidič plně naložené tatry zkolaboval po bodnutí hmyzem. Auto skončilo v bazénu

Svědky vážné situace se stali řidiči, kteří v sobotu 10. srpna projížděli obcí Šumná na Znojemsku. Řidiče, který seděl za volantem tatry plně naložené pískem, bodl hmyz. Muž dostal po bodnutí anafylaktický šok a zkolaboval. Vůz si tak neovladatelně brázdil cestu po silnici i chodníku, zničil sloup veřejného osvětlení i zaparkované auto. Nakonec se tatra zastavila v bazénu za plotem rodinného domu.

„Pískem plně naložený vůz před nehodou kličkoval z jedné strany vozovky na druhou, porazil několik značek a vjížděl na trávu mimo komunikaci,“ popsal situaci před nehodou policejní mluvčí David Chaloupka.

Celou situaci před sebou sledovala posádka osobního auta, které řídil osmatřicetiletý řidič. Právě řidič auta jedoucího za tatrou si uvědomil, že řidiče nákladního auta pravděpodobně postihla náhlá zdravotní indispozice nebo má na autě technickou závadu, a tak se rozhodl jednat.

„Ve chvíli, kdy tatra před ním zpomalila, vyběhl ze svého auta a pokusil se neovládaný pětadvacetitunový kolos doběhnout a zastavit. Řidič tatry však mezitím naboural do plotu jednoho domu a zastavil se až o bazén. Řidič osobního vozu ihned spěchal do kabiny, aby zjistil zdravotní stav řidiče,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž řidiči podle pokynů operátorky tísňové linky poskytoval první pomoc. Ukázalo se, že řidič tatry zkolaboval v důsledku anafylaktického šoku způsobeného bodnutím hmyzem. „S transportem šoféra z kabiny pak pomáhal i hasičům,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky tatra, hmyz, kolaps, bodnutí, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič plně naložené tatry zkolaboval po bodnutí hmyzem. Auto skončilo v bazénu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.