Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nehoda kamionu uzavřela silnici u Brna. Řidič je vážně zraněný

, aktualizováno 2. května 2024, 12:02

Jihomoravští hasiči dnes před osmou hodinou ranní na svém účtu na síti X informovali o tom, že zasahují u dopravní nehody dodávky a kamionu. K nehodě došlo u Pohořelic na silnici první třídy I/52, která spojuje Brno s česko-rakouskou hranicí u Mikulova.

„Zasahujeme u nehody kamionu a dodávky na I/52 u Pohořelic,“ napsali dnes ráno hasiči na svém profilu na síti X.

Na místě zjistili, že v dodávce je zaklíněný vážně zraněný řidič. „Pomocí hydraulických nástrojů se jej podařilo vyprostit za 14 minut od příjezdu první jednotky na místo. Zraněný skončil v péči záchranné služby, která k nehodě vyslala vrtulník,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Velitel zásahu informoval orgán životního prostředí o tom, že do půdy z proražené nádrže kamionu unikla nafta, druhou nádrž se hasičům podařilo přečerpat.

Podle policie třicetiletý řidič dodávky vjel do protisměru, kde se srazil s kamionem. „Šofér dodávky, který při nehodě utrpěl život ohrožující zranění, byl záchranáři v kritickém stavu převezen letecky do nemocnice. Komunikace byla po dobu vyšetřování nehody obousměrně uzavřená. Objízdná trasa přes Vlasatice byla přetížená a docházelo na ní k dopravním komplikacím,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Hasiči zajistili prostor nehody proti požáru, zasypali provozní kapaliny sorbentem, pomohli s naložením dodávky na odtah a uklidili komunikaci od hrubých nečistot a trosek. V 10:34 předal velitel zásahu místo policii. Odtah poškozeného kamionu zajistí odborná firma. Konečný úklid vozovky řeší správce komunikace. Po celou dobu zásahu byl provoz z hlavního tahu na Mikulov v místě nehody odkloněn,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky doprava, nehoda, kamion, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda kamionu uzavřela silnici u Brna. Řidič je vážně zraněný  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.