Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bohunice se připojí k rezidentnímu parkování. Místním vadí celodenní blokování parkovacích míst

Brněnské Bohunice se chtějí připojit do systému rezidentního parkování. Rozhodnutí radních podpořili i místní, kterým vadí celodenní blokování parkovacích míst.

Zastupitelé městské části Brno-Bohunice se ve středu 21. února jednomyslně vyslovili pro zavedení rezidentního parkování. Před oficiálním hlasováním uspořádali radní veřejnou debatu, kde s místními o této možnosti otevřeně diskutovali. Podle starosty Bohunic Antonína Crhy (KDU-ČSL) byli občané seznámeni s kladnými i zápornými stránkami parkovacího systému, načež se jejich většina vyslovila pro. 

„Překvapivá byla skutečnost, že podstatná část přítomných se vyjádřila kladně k zavedení celodenní regulace, tedy zóny B nikoliv pouze noční regulace zóny C. To je dáno faktem, že zejména v oblastech kolem zastávek MHD zejména tramvaje, odstavují celodenně svá auta lidé dojíždějící do Brna za prací, případně do bohunické nemocnice,“ sdílel své překvapení bohunický starosta. 

V Bohunicích momentálně máme přes pět set nelegálních parkovacích míst, říká starosta

Zastupitelé se rozhodli obyvatelům městské části vyhovět. Na středečním jednání proto návrh jednomyslně schválili. 

„Jako podklad pro jednání zastupitelstva jsem zpracoval analýzu počtu nelegálních parkovacích míst. Došel jsem k číslu 550. Z toho přibližně 400 parkovacích míst se instalací vhodného dopravního značení podaří legalizovat. Zbytek, kolem 150 nelegálních parkovacích míst je předpokládaná ztráta zavedením rezidentního parkování. Toto poměrně příznivé číslo představující cca 3 % všech parkovacích míst je dáno skutečností, že naše městská část už od roku 2014 průběžně mění dopravní značení na jednotlivých ulicích. A tak část území Bohunic je z hlediska dopravního značení na zavedení rezidentního parkování připravena,“ informoval Crha.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Brno, Bohunice, doporava, parkování, parkovací zóny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohunice se připojí k rezidentnímu parkování. Místním vadí celodenní blokování parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.