Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnské letiště odbavilo nejvíc cestujících v historii, překonalo rekord z roku 2011

Letiště v Brně překonalo historický milník. Od ledna do konce října odbavili letištní pracovníci přes šest set šedesát tisíc cestujících, což je o sto tisíc více než za celý rok 2011, kdy padl poslední rekord. Nejvytíženější lety byly o prázdninách a mezi nejoblíbenější destinace se zařadil tradičně Londýn, turecká Antalya, bulharský Burgas nebo letoviska v Egyptě.

Od začátku června do konce září odbavilo brněnské letiště přes půl milionu cestujících, což je téměř padesáti procentní nárůst oproti loňskému roku. „Tato sezona pro nás byla po všech stránkách rekordní a náročná. Těší nás, že se na tuřanské letiště vrátil předcovidový ruch a cestující se z Brna vydali do desítek různých destinací,“ sdělil vedoucí přepravního provozu letiště Radek Lang.

Cestovní rekordy padly v červenci i v srpnu, ale zájem o leteckou dopravu neklesal ani v závěru sezony. „V září jsme odbavili přes sto třináct tisíc cestujících a současně jsme překročili hranici šesti set tisíc cestujících v tomto roce,“ dodal Lang s tím, že většina sezonních letů v září končí. Například linky do Egypta ale létají až do konce listopadu.

První dálkový let z Brna

Brněnské letiště má před sebou také jednu velkou premiéru. V polovině prosince zahájí provoz první dálková linka do thajského letoviska Phuket, kterou bude provozovat letecký dopravce Neos Airlines ve spolupráci s cestovní kanceláří Čedok. Linka bude operována jednou týdně a její kapacita přesáhne tři sta padesát míst.

V letní sezoně potom cestující čekají nové přímé lety do Egypta, Turecka nebo třeba na Kypr. Jinak by měla nabídka letů z jihomoravské metropole zůstat podobná jako letos.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno Airport

Štítky Letiště Brno, Rekord, Odbavení, Dálkový let

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště odbavilo nejvíc cestujících v historii, překonalo rekord z roku 2011  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.