Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bezdomovci v Brně dostali autobus. Zaveze je do sprchy

Vysloužilý autobus v Brně místo sešrotování vozí lidi v nouzi zadarmo za jídlem a hygienou. Spolku křesťanské pomoci ho věnoval dopravní podnik, který si od nabídky slibuje také úbytek černých pasažérů v šalinách a trolejbusech.

Vyřazené vozidlo Dopravního podniku v Brně (DPMB) využije spolek dobrovolníků, který své klienty bezplatně doveze do centra na Vinohradech. „Autobus nám umožní každý den přepravit desítky zájemců. Lidem v nouzi nabízíme zdarma oběd a mají možnost zde strávit volný čas, případně i přenocovat. Ze stejného místa pak vezeme naše klienty zpět,“ uvedl vedoucí Spolku křesťanské pomoci Brno Matěj Nový.

Autobus navíc přepraví i děti z brněnských ubytoven na volnočasové aktivity, které pro nejmenší spolek připravuje. Dopravce si od daru kromě pomoci potřebným slibuje hlavně úbytek neplatičů v běžné hromadné dopravě. „Naše služba je určena platícím zákazníkům, musí být čistá a komfortní. Dlouhodobě bojujeme proti neplatícím cestujícím ve vozech například zvýšeným počtem kontrol. Pokud tento dar pomůže naplňovat naše dlouhodobé úsilí, autobus poslouží dvakrát,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Podle Havránka vůz brázdil ulice jihomoravské metropole dvanáct let. Díky pravidelnému servisu je ale stále v dobré kondici a ještě několik dalších let poslouží. Vozidlo je vhodné i pro cestující se zdravotním omezením. „Chtěli jsme všem co nejvíce vyjít vstříc, a proto jsme vybrali nízkopodlažní autobus s výsuvnou plošinou pro vozíčkáře,“ přiblížila mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, DPMB, autobus, pomoc, bezdomovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci v Brně dostali autobus. Zaveze je do sprchy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.