Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Strážníkům v Brně pomáhají celníci. Neposlušným řidičům rozdávají flastry a botičky

Plné ruce práce mají v jihomoravské metropoli strážníci s řidiči, kteří neumí parkovat. Nechávání aut na špatných místech patří k častým chybám, za které šoféři dostávají pokuty. Částku ale mnozí hříšníci nezaplatí a v pěších zónách auta odstavují dál. Hlídkám je nyní pomáhají odhalit celníci, kteří provinilcům rozdávají botičky.

Do společné akce se v Brně pustili strážci zákona s celníky, kteří ve městě kontrolují odstavené vozy. Řidiči totiž v centru města často opakovaně nechávají auta tam, kde nemají a neplatí poté ani vyměřené pokuty. Někteří parkování v pěších zónách dokonce zkouší tak dlouho, než jim na kolech vozidla přistane botička, se kterou nikam neodjedou.

Hlídky strážníků ovšem nemají přístup do aplikace, kde celní správa eviduje všechny přeplatky a nedoplatky. Do terénu si proto přizvali kolegy celníky, kteří jim s hříšníky v ulicích pomáhají.

„Díky tomu obratem víme, zda má řidič nebo provozovatel vozidla dluh za dopravní přestupky. Pokud ano, jsme oprávněni znemožnit mu odjezd takzvanou botičkou. Strážníkům i celníkům zákon zároveň umožňuje odebrat mu registrační značku, dokud dlužnou částku neuhradí,“ vysvětlil záměr ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal

Zatímco strážníci dopravní jednotky se šoféry projednají přestupek, celníci si v systému ověří jejich historii. Nezaplacené částky poté vyberou a důkladně také zkontrolují vnitřek automobilu. Aby při zákrocích nedocházelo k problémům, na celou situaci dohlíží specializované jednotky městské policie.

Už při prvních kontrolách na začátku léta společně odhalili muže, jenž na flastrech dlužil téměř dvacet tisíc korun. „V obavách, že by mu příslušníci celní správy zadrželi registrační značku nebo zabránili v jízdě, ochotně pokuty zaplatil,“ doplnila mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, strážníci, celníci, doprava, parkování, auta, pokuty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

strážníkům pomíhají celníci?! :-OOO A TO JAKO PROČ?! je státní policie a městská policie. není to už víc než dost?! nebo je potřeba opět zřídit POMOCNÍKY VB, (jako kdysi)?! :-((( pak se hodí ještě menšíkův: "POMOCNÍK POMOCNÍKA STRÁŽE VB...!" :-DDD

Pondělí, 25. září 2023, 15:45Odpovědět

Marie Glanczová

kdyby si hlavně hlídali nádraží a okolí aby tudy mohli chodiv v bezpečí lidi a vykašlali se na auta

Úterý, 26. září 2023, 22:09Odpovědět

Baron Kocharovski

PŘESNĚ! jenomže: z aut vytáhnou i tisícikorunové pokuty, zato z jednotlivců, možná pár stovek (a z bezdomovců NIC) - takže: "proč by to dělali," že?! :-((( nejlepší je "autohlídka" na náměstí svobody: sedí v autě (ve dvou) a čumí ven... a to možná vyšli je z běhounské! :-DDD jak si pak má policistů někdo vážit.

Čtvrtek, 28. září 2023, 15:18Odpovědět

Strážníkům v Brně pomáhají celníci. Neposlušným řidičům rozdávají flastry a botičky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.