Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dálnici D1 u Brna uzavřela tragická nehoda. Po nárazu do náklaďáku zemřel řidič dodávky

, aktualizováno 25. srpna 2023, 11:50

Dálnici D1 u Brna ve směru na Ostravu v pátek kolem 7:00 uzavřela nehoda kamionu a dodávky. Jeden člověk srážku nepřežil a zemřel před příjezdem záchranářů. Za nehodou se vytvořila až dvacetikilometrová kolona, ve které došlo ke dvěma dalším kolizím.

Nehoda se stala na 193. kilometru nedaleko sjezdu do Vídeňské ulice. Zasahují všechny složky záchranného integrovaného systému. „Na místě byl jeden člověk, kterému naši záchranáři už nemohli pomoct," sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček.

„Za nehodou, při níž zemřel řidič dodávky, se ve směru na Brno vytvořila několikakilometrová kolona. Policisté odklánějí dopravu už na sjezdu Kývalka. Jakmile se podaří uvolnit sjezd Brno Bohunice, bude možné sjíždět na odklonovou trasu i tam," uvedli policisté na sociální síti X (dříve Twitter).

Kolem 9:00 policisté začali jedním pruhem pouštět řidiče osobních aut, aby se dostali z kolony. Po půl hodině ho znovu uzavřeli, aby mohli zaklíněná auta od sebe odtrhnout a vyprostit mrtvého řidiče. Provoz obnovili jedním pruhem v 10:30, o 45 minut později už byla dálnice průjezdná bez omezení. Kolony na dálnici i na objízdných trasách se před polednem začaly zvolna rozjíždět.

Policisté odkláněli dopravu už na 182. kilometru na sjezdu Kývalka. Vyzývali řidiče, aby jezdili opatrně, včas vytvářeli záchranářskou uličkou a počítali s tím, že jsou přetížené také objízdné trasy. „Také apelujeme na řidiče, aby byli pozorní, nechávali si před sebou bezpečnou vzdálenost a při dojíždění do kolony zapnuli výstražná světla," sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

V koloně za nehodou na 175. kilometru došlo k dalším dvěma kolizím, které už tak složitou situaci ještě zkomplikovaly. V jednom z těchto případů také narazila dodávka zezadu do kamionu a hasiči museli řidiče vyprostit a záchranáři odvézt do nemocnice s lehkým zraněním. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR/Twitter, HZS JMK/Twitter

Štítky dálnice, doprava, Jihomoravský kraj, D1, nehoda, kolaps

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici D1 u Brna uzavřela tragická nehoda. Po nárazu do náklaďáku zemřel řidič dodávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.