Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cyklisté v Brně dostanou další podjezdy. Dva vyrostou podél řeky Svratky

Pohodlnější a bezpečnější cestování připravuje Brno pro jihomoravské kolaře. Po loňské stavbě podjezdu na Hladíkově chystá na oblíbené trase další dva. Cesta podél řeky Svratky se často kříží s rušnými silnicemi, kterým se cykloturisté díky plánovaným objektům vyhnou.

Nejoblíbenější cyklotrasy se v jihomoravské metropoli nezřídka potkávají s frekventovanými komunikacemi a značným provozem. Nebezpečné křižovatky výletníci na cestě podél vodního toku na dvou místech překonají v připravovaných tunelech. Jeden vyroste v okolí Jundrovského mostu a areálu Hroch.

„Studie prověřovala několik variant a jako nejlepší se jeví podjezd pod mostem. Ten čeká rekonstrukce, a tak je možné oba záměry koordinovat. Pod mostem budou moci procházet pěší i projíždět cyklisté,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS). 

Bezpečnější sportování čeká kolaře a pěší i na dalším místě. Druhý podjezd pomůže lidem projíždějícím křížením Pisárecké ulice nedaleko parku Anthropos. „Aby bylo finální řešení maximálně citlivé a nenarušovalo vzájemné vazby ve významném brněnském parku, konzultovali jsme tento záměr při zpracování s Kanceláří architekta města,“ doplnil. Za obě stavby město zaplatí odhadem 35 milionů korun, nyní odbor dopravy připravuje investiční záměr.

Brněnští cyklisté i řidiči se společně radují. Kolaři projedou rušnou čtyřproudovkou podjezdem

K méně obvyklé situaci došlo v moravské metropoli, kde společně slaví cyklisté i řidiči. Oba účastníky dopravního provozu potěšilo dokončení podjezdu u čtyřproudové silnice v Hladíkově ulici, kterou doposud kolaři nebezpečně přejížděli. Po stavbě...

S podobnými projekty Brno přišlo už minulý rok, kdy vznikl v cyklistické komunitě hojně diskutovaný podjezd pod Hladíkovou ulicí. Kolaři očekávají také momentálně připravovaný podjezd v Křenové. Informace o hotových či budovaných stavbách zájemci najdou v interaktivní mapě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMB/RSE Project

Štítky Brno, cyklisté, kola, doprava, cyklostezka, podjezd, Hladíkova, Křenová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté v Brně dostanou další podjezdy. Dva vyrostou podél řeky Svratky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.