Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nemocnice ve Vyškově dostane nové parkoviště. Uleví pacientům i zdravotníkům

Pacientům ve vyškovské nemocnici se uleví. Parkoviště před zdravotnickým zařízením, na kterém často marně hledali místo, se v příštím roce rozroste. Kromě třiceti nových ploch pro auta dostane novou podobu sjezd pro sanitku, který záchranářům usnadní a urychlí práci.

Nemonice ve Vyškově čelí zejména v ranních a dopoledních hodinách náporu aut, která nemají kde zaparkovat. Každodenní boj návštěvníků či zaměstnanců zdravotického zařízení o místo na přeplněném parkovšti je ale pomalu u konce. Od podzimu v areálu začne růst nová plocha pro další téměř tři desítky aut. Parkovací režim stání navíc bude upraven na nezbytně nutnou dobu. 

Na spolupráci se dohodli vyškovští a krajští zastupitelé. „První etapa rozšíření počítá se stáním pro šestadvacet osobních aut, z toho dvě místa budou určena pro invalidy,“ informoval místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Kromě nového prostoru pro vozy v blízkosti nemocnice stavaři rozšíří také komunikaci k výjezdové základně a samostatný sjezd pro záchranku s výstražnými světly. „Změny zajistí bezkolizní výjezd sanitek. Momentálně není jejich přednost nijak zajištěna. Přitom je samozřejmě každá vteřina zkracující příjezd pomoci důležitá,“ sdělil starosta Vyškova Karel Jurka (ODS). Dělníci upraví terén, postaví nové oplocení nebo položí kabely pro výstražná světla.

Začátek stavby je plánovaný na letošní podzim, vše by mělo být hotovo příští rok v létě. Parkoviště vyroste na pozemcích kraje, po kolaudaci ho Vyškov požádá o přepsání do vlastnictví města. Kraj za stavbu zaplatí 5,4 milionu korun, celkové náklady podle odhadů dosáhnou výše až jedenácti milionů korun. 

Ohodnoť článek

Štítky parkování, nemocnice, Vyškov, investice, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice ve Vyškově dostane nové parkoviště. Uleví pacientům i zdravotníkům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.