Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně o prázdninách brnkají na nervy řidičům. Město je plné uzavírek

S tradičními dopravními komplikacemi se vyrovnají motoristé v Brně, kde je o letním prázdninách ještě více uzavírek a rekonstrukcí než obvykle. Největší problémy jsou u Tomkova náměstí, v Bohunické ulici nebo hlavním tahu na Svitavy, kde trápí lidi zúžení.

Přes prázdniny pokračuje stavba velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici, přestavba Bauerovy ulice, stavba protipovodňových opatření na Poříčí a oprava mostu v ulici Otakara Ševčíka. Lokalitou proto jezdí motoristé pouze jedním pruhem v každém směru. Stejné potíže vypuknu i na Tomkově náměstí, kde motoristé pojedou od půlky července až do poloviny srpna také pouze jedním pruhem v každém směru. Navíc silničáři zavřeli nedalekou ulici Valchařskou, Cacovickou nebo Dukelskou třídu, což pocítí i cestující MHD. Šalina totiž nedojede do Maloměřic a Obřan. Oblast obslouží náhradní autobusy. 

Aby toho nebylo málo, naplánovali si v Brně i další stavební akce. Přes prázdniny se pracuje v Hradecké ulici, jež je hlavní výpadovkou na Svitavy. Sníží se počet pruhů, kterými lidé projedou. Stejné omezené platí také ve Sportovní ulici. Další problémy se očekávají i na dalších dopravcích tepnách. 

„Do konce srpna potrvají práce na Hradecké, Bohunické, Renneské třídě a Štursově. Zatímco Hradecká bude průjezdná, byť jen zčásti, Bohunickou řidiči neprojedou vůbec. Objízdnou trasu budou muset zvolit i ti, kteří plánují projet Renneskou třídou ve směru do centra. Kvůli opravám vozovky, zastávek a chodníků je Štursova uzavřená už od konce června. Oprava chodníků bude pokračovat i po prázdninách,“ uvedla Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu. 

Pozitivní zprávou pro Brňany je alespoň fakt, že ulice Kaštanová, která je od začátku července od křížení s dálnicí D2 po Makro uzavřená, stihnou dělníci opravit za devět dní. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Uzavírky, Rekonstrukce, Silnice, Provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Dobře že se opravují a staví silnice!

Čtvrtek, 6. července 2023, 10:06Odpovědět

V Brně o prázdninách brnkají na nervy řidičům. Město je plné uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.