Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Oprava Bauerovy ulice komplikuje koupání na Riviéře. Město otevřelo nové parkoviště

Letošní sezónu na koupališti Riviéra ovlivňují stavební práce v Bauerově ulici. Problém mají především řidiči, kteří kvůli zaniknutým parkovištím nemají kde nechat své vozy. Kromě nové autobusové linky, kterou město do lokality vyslalo, nyní řidičům povolilo stát s auty na odstavné ploše za Anthroposem.

Návštěvníci kapacitně největšího brněnského koupaliště se letos potýkají s komplikacemi. Trápí je zejména parkování, které kvůli stavbě Velkého městského okruhu v okolí úplně zaniklo. Radnice proto zpřístupnila odstavnou plochu ve sportovním areálu za Antrhoposem s 370 místy pro vozidla.

„Pro vjezd stačí ukázat čipové hodinky, permanentku, jednorázovou vstupenku nebo zaplatit vratnou zálohu 200 korun, která bude odečtena na pokladně při placení vstupu na koupaliště,“ informoval investiční ředitel společnosti Starez Sport Tomáš Fiala.

Na parkoviště lidé dojedou pouze ze směru od Nového a Starého Lískovce nebo Kohoutovic. Výjezd je naopak možný jen směrem do centra metropole. K plaveckému areálu se poté dostanou po zhruba půl kilometru dlouhé cyklostezce, která vede kolem řeky Svratky. Plochu, kterou vedení Brna nechalo pro účely parkování zpevnit, můžou lidé využít každý den od 8 do 22 hodin, a to nejméně do 3. září. Poté se lokalita vrátí do svého původního stavu.

Radní vyslali autobusy

Problémy, které opožděná stavba přinesla, si radní uvědomili na začátku června a do terénu vyslali okružní linku C. Autobusy s rekreanty jezdí každých patnáct minut okolo výstaviště a zastavují přímo před Riviérou. Stejně jako dočasné parkování je i doprava pro plavce zdarma a v provozu bude do konce prázdnin.

Po rozkopané části Brna vyjela okružní linka, aby se lidé vykoupali na plovárně

Nepříjemné komplikace způsobují řidičům a lidem stavební práce v brněnské Bauerově ulici. Potíže hlásí rovněž Brňané, kteří se rádi osvěžují na koupališti Riviéra. V okolí nemají, kde zaparkovat. Město situaci řeší tím, že vyslalo do lokality...

„Autobusová linka 84 z Mendlova náměstí zastávku Riviéra neobsluhuje. Cestující, kteří míří na koupaliště, by se měli dopravit tramvají číslo 1 nebo trolejbusy číslo 25 či 26 až do zastávky Pisárky, kde mohou přestoupit na autobusovou linku 44 i na linku C. Večer z Riviéry lidé odjedou linkou 44 na Mendlovo náměstí nebo linkou C k výstavišti,“ zaznělo z Dopravního podniku města Brna. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Marková

Štítky Brno, Bauerova ulice, doprava, Riviéra, koupaliště, parkování, DPMB, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

tady se napřed kope a potom "inženýři" myslí

Pondělí, 26. června 2023, 14:47Odpovědět

Oprava Bauerovy ulice komplikuje koupání na Riviéře. Město otevřelo nové parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.