Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rušnou silnici v Brně obsadili aktivisté s chlebníky. Povalovali se na vozovce a svačili

Na nervy řidičům zabrnkali v centru moravské metropole aktivisté, kteří zablokovali silnici u Moravského náměstí. Přinesli si závory, lehli si na vozovku a za rytmických tónů romských muzikantů ulehli ke svačině. Po půl hodině zábavy akci rozpustili a domluvili se, že si znovu dají sraz.

Zhruba třicítka podobně smýšlejících lidí a několik matek s malými dětmi se sešla dnes před šestou večer v brněnském parku na Moravském náměstí, aby přiměli město ke snížení rychlosti motoristů z padesátky na třicítku. Aktivisté z různých spolků v čele s organizací Poslední generace si tentokrát pozornost vynutili tím, že zablokovali silnici, na níž si lehli a rozdělali piknik. Ke svačení a dobré náladě přítomných vystoupili romští umělci.

Řidiči ocenili přítomnost převážně mladých lidí a rodin troubením. Na celou událost dohlíželi zástupci městské části Brno-střed, která povolila akci, i policie, jež dění monitorovala pouze v civilu. Výstup aktivistů sledovali rovněž lidé z nedaleké pivnice, od nichž si mnozí členové shromáždění vysloužili spršku peprných výrazů. Po zhruba půl hodině vegetění na silnici happening zúčastněných skončil. V akcích chtějí pokračovat i nadále.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Aktivisté, Blokování, Policie, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

nač máme v této situaci POLICII ??? proč tito lidé nedají něco užitečného-vypěstovat si ty svačiny, dělat cokoli, oni umí jen dělat ostudu-nefachčenka, rodiče jim všechno zaplatí, u nich bydlí...hnus

Neděle, 18. června 2023, 10:06Odpovědět

Baron Kocharovski

a z daní placená policie dělá co? HOV*NO, jako vždy?! :-((( aktivisty stačí polít benzínem... (a sirky pak už ani brát netřeba).

Pátek, 16. června 2023, 16:10Odpovědět

Michal Meta

sranda, jak někteří znacifikovaní idioti už dokonce i západní ekoterorismus názvem green deal hážou na Rusko..to už musí být absoloventi té masové lobotomie a zamření pomocí tečkovací vakcinace, která po ceém světě zabila desítky milionů lidí, především důchodců be imunity a stamiliony z těch zapíchaných zmrzačila, na vše je globálně přísné fašistické embargo a kdo to nepochopil, že zde od počátku covidu vypukl neskrývaný fašismus, kdy se zaklekávaly kvůli rouškám gestapáckými policisty krky před očima jejich malinkých a tímto nadosmrti ztraumatizovaných dětí...ten to nepochopí, ani když ho ten fialový hnusák, který je vyfocen v roce 1991 s Posseltem a Ottou Habsburkem, ten nepochopí...že Covid znamená přechod lidstva od demokracie a svovody k fašismu a obnově otrokářského feudalismu, což mocní plánují stovky let a jen čekali, ža k tomu vyspěje dostatečně technika plus roztáhnou všudepřítomné sítě 5G..to se budete uctívači ukrajinského majdanského agresora divit, až vám z demokracie zbyde jen to slovo, ale vy jste tak mimo, že půjdete i na to nejhorší v historii- na očipování s nadšením, že vám to usnandí život poté, co veškerá práva a svobody lidstvu ihned zmizí, jakmile budou zrušeny hotovosti, což už se velice blíží a první rozjezd přechodu k elektronické měně započne v EU už letos....pak už si budou moci s miliardami lidí bankéři dělat naprosto cokoliv a tím cokoliv míním to, co dělal nejen se Židy Hitler...vyhlazovací tábory pod záminkou covidu, povinné očkování tím, co žádná vakcína není, možnost nakoupit si pouze to, co vám stát dovolí, protože bez hotovosti budou mít pod kontrolou zcela vše a všechny a o tomto se Orwellovi ani nesnilo..a vy nic..vy jim jen usptupujete, ba co hůře, vy jim slepě věříte po všech těch covidových lžích a lockwodnech, likvidace průmyslu a restaurací dál prolhaným médiím, které to vše způsobily věříte, že vše proti Rusku, co denně hlásají je pravda, stejně jako thdy vylhalé počty mrtvých a nakažených, jste normální???

Středa, 14. června 2023, 11:48Odpovědět

Diskutér T.

Ještě tu chyběla TZV. SUPERSTAR - MARNÝZDAR - "ZPÍVAJÍCÍ KOMUNITNÍ MLUVČÍ" LUCINA BIKÁROVÁ s batohem, jak posedává na silnici s ostatníma živejma zátarasama...

Středa, 14. června 2023, 11:26Odpovědět

Michal Meta

dementní wagóne, green deal že je ruskej? sám seš dezolát s vybrakovanou mozkovnou ty nacistickej trotle...

Středa, 14. června 2023, 07:21Odpovědět

Ladislav Harvánek

Tihle výtržníci by měli jít dělatněco užitečného. Mají vůbec ponětí o tom, že snížením rychlosti z 50 na 30 způsobí ještě větší zácoy? A ještě dotaz: uklidili po sobě vůbec ten binec co po nich zůstal? A má vůbec radnice oprávnění takovou akci povolit? A když ano, tak na základě čeho? Není povolením spáchán trestný čin?

Středa, 14. června 2023, 06:37Odpovědět

Diskutér T.

Konečně si JISTĚ před hromadným publikem v sobotu zazpívá také brněnská SUPERSTAR - L.B. a ostatní hvězdy její kategorie, tady jsou odkazy na PRIMA DOVOLENOU V LIBERCI, APOD, ALE TAKOVOU SOBOTU, CO CHYSTÁ BRNO NENABÍDNE ASI ŽÁDNÁ CESTOVKA. Kapela OLYMPIC zpívá písničku Z BÍLÉ ČERNOU UDĚLÁM......třeba tam zazní F C
Když se chcete smát
F C
Pravda to není
G
To se vám zdá
F C G
Je, to se vám zdá
F C
To vám akorát
F C
Brejle mámení
G
Nedají spát
F C G
Jé, nedají spát
F C G
Mámení vše předělá
F C G
Z bílé černou udělá
F C
Král je pak nuzák
F C
Zloděj všechno smí
G
A obecní
F G
Hlupák všechno ví
F
Nekonečno má
C
Konec v podkroví
G
Služba tajná
F C G
Nám víc nepoví
Mámení vše předělá
Z bílé černou udělá
F C F C F G F G F C F C F G F G
Já mám vlastně rád
Brejle mámení
Nad ně není
Jé, nad ně není
Smutek promění
V krásnej velkej rái
Kde se dá žít
Žít bez mučení
Mámení...

Středa, 14. června 2023, 06:27Odpovědět

Lenka Kuchařová

To se ti aktivisté mají čím chlubit,když se ke své zábavě pozvali nepřizpůsobivé občany,kteří už tři generace nepracují a jediné co perfektně umí,je čerpání všemožných dávek,kterými je stát dotuje z našich daní.

Úterý, 13. června 2023, 22:20Odpovědět

Roland von Wagen

Radnice mají jednat v zájmu občanů a ne hrstce proruských, kolaborantských dezolátů. Tohle je prostě špatně.

Úterý, 13. června 2023, 20:46Odpovědět

Emil Figl

Je mi 30, ale líbí se mi 50+

Úterý, 13. června 2023, 20:21Odpovědět

Rušnou silnici v Brně obsadili aktivisté s chlebníky. Povalovali se na vozovce a svačili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.