Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Vyškově si radnice pronajala plochy, aby lidé ze sídliště zaparkovali

Velké patálie s parkováním dlouhodobě řeší lidé z vyškovského sídliště Na Hraničkách. Řidiči odstavují automobily, kde se dá a slíbená nová parkovací místa jsou zatím v nedohlednu. Město přišlo s novým nápadem. Pronajalo si okolní nemovitosti, aby motoristé našli lépe místo.

Potíže s parkováním pálí lidi z lokality Na Hraničkách, jež se nachází například nedaleko nemocnice či Smetanových sadů, dlouhodobě. Nájemníci kvůli nedostatku prostoru parkují například v zeleni či vnitroblocích. Navíc se kvůli odstaveným vozidlům komplikuje průjezd záchranky či hasičů. Radnice proto letos přišla za lidmi z tamějších vnitrobloků, aby jim slíbila, že v budoucnu zaplatí vybudování stovky parkovacích míst. Než ale vše úředníci, dělníci či politici nachystají, bude dlouhodobě neudržitelný stav pokračovat. Radní proto vymyslili, že si pronajmou od soukromé firmy pozemky nedaleko bývalé restaurace. 

„Představený záměr revitalizace všech tří vnitrobloků, která myslí kromě parkování i na zeleň, veřejné osvětlení, relaxační plochy či umístění kontejnerových stanovišť, se lidem zamlouval. Neproběhne však na lusknutí prstů. Než ke zkapacitnění dvorů dojde, zajistili jsme od soukromé společnosti v docházkové vzdálenosti pronájem ploch pro parkování osobních aut,“ sdělil vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL).

Celkem vznikne na dočasném ploše přes 60 parkovacích míst. Na město, které uzavřelo smlouvu do konce roku, nyní připadá povinnost, starat se o údržbu.V nadcházejícím období nechá chce radnice zavést i další novinky. Například zakázat parkování na některých místech.  

„Vymezíme prostor, na kterém parkovat nepůjde. Současnému stavu nemůžeme jen tak přihlížet, parkování aut ve vnitroblocích je prakticky nelegální. Rozhodující je, že není zachovaná zákonem stanovená průjezdnost pro složky integrovaného záchranného systému, což komplikuje poskytnutí pomoci lidem při zdravotních potížích nebo při požáru,“ dodal vyškovský starosta Karel Jurka (ODS) s tím, že k postupné revitalizaci všech tří vnitrobloků má dojít v nadcházejících letech.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Parkování, Sídliště, Pronájem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově si radnice pronajala plochy, aby lidé ze sídliště zaparkovali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.