Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brno zasypal sníh, dopravní podnik odkláněl šaliny

, aktualizováno 16. prosince 2022, 11:22

Brno se s pátečním ránem ocitlo pod sněhem. Posel zimy v podobě bílé přikrývky komplikuje situaci především řidičům. Cesta Brnem se protahuje o desítky minut a problémy hlásí od rána rovněž brněnská hromadná doprava, která odkláněla některé tramvajové linky.

Teploty pod nulou pocítili dnes ráno nejen Brňané, ale také zbytek Jihomoravského kraje. Moravskou metropolí jezdí od noci posypové vozy Brněnských komunikací. „V jednu hodinu ráno byl zahájen výjezd všech našich jednadvaceti posypových vozů. Zatím bylo chemicky ošetřeno 1 340 kilometrů komunikací, spotřebováno 218 tun posypové soli a 1 340 kilometrů komunikací bylo ošetřeno i pluhováním," informovala dopoledne společnost na svém facebookovém profilu.

Český hydrometeorologický ústav hlásí, že má dnes Brno dokonce nejvíce nového sněhu v Česku. V některých místech napadlo až třináct centimetrů. I přes posyp se na silnicích v okrajových částech Brna tvoří kolony a padající sníh se podepsal rovněž na fungování veřejné dopravy. 

Momentálně mají kvůli špatné sjízdnosti zpoždění tramvaje směřující přes ulici Masarykovu na zastávku Hlavní nádraží. „Doprava v ulici Masarykově se postupně stabilizuje. Nadále počítejte se zpožděním v tomto místě okolo dvaceti minut," informoval Dopravní podnik města Brna (DPMB). 

V Jihomoravském kraji dnes ráno místy sněží, někde i vydatněji, silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Kvůli počasí se staly desítky nehod, některé silnice kvůli zhoršené sjízdnosti blokují uvízlé kamiony. Komplikace jsou i na dálnici D1.

Do desáté hodiny čekali marně na některých zastávkách cestující linek 5 a 6. Šaliny, které běžně projíždějí Šilingrovým náměstím, musel DPMB odklánět, a vozy tak jezdily náměstím Svobody. Dopravní nehoda totiž zkomplikovala provoz v ulici Pekařská. Problémy hlásila také linka 12, jež nabírala až čtvrthodinová zpoždění.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky doprava, počasí, sníh, dopravní podnik města brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zasypal sníh, dopravní podnik odkláněl šaliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.