Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na brněnském letišti bude živo. Dostane linku do Itálie

Turisté, kteří mají v oblibě brněnské letiště, dostali předčasný dárek k Vánocům. K pravidelným letům do Londýna přibyde v Brně ještě spoj do Itálie. První letadlo do města Bergamo vzlétne pod značkou irského nízkonákladového dopravce Ryanair příští rok v březnu.

Do italského Bergama, které se nachází asi čtyřicet kilometrů od Milána v oblasti Lombardie, budou letadla z Brna mířit dvakrát týdně ve večerních hodinách. Na plány Ryanairu upozornil včera web Zdopravy.cz. Devadesátiminutové lety, jejichž přehled již dopravce přidal do rezervačního systému, vyjdou zájemce na cenu v rozpětí od 889 do 1059 korun. 

Spoj do Bergama není pro brněnské letiště novinkou a o jeho obnovení se v posledních letech mluvilo již několikrát. Ryanair měl v plánu vyslat z Brna druhou pravidelnou linku již loni v září. S dvouměsíčním předstihem ale nakonec lety, na které už začal prodávat letenky, zrušil.

Momentálně létá z brněnských Tuřan pravidelný spoj do Londýna na letiště Stansted. Největší zájem ale bývá o chartrové lety, tedy lety objednané cestovními kancelářemi. Od ledna do září odcestovalo letos z letiště v Brně více než čtyři sta tisíc lidí. Téměř polovinu odbavených cestujících tvořili letní turisté. Nejvíce lidí cestovalo do tradičních dovolenkových destinací, jako jsou Španělsko, Řecko, Bulharsko, Turecko nebo Egypt.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/HubertPhotographer

Štítky cestoví ruch, turismus, letiště, Ryanair, Letiště Brno-Tuřany, Itálie, Brno, Bergamo, Londýn, Vánoce, Milán, Lombardie, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském letišti bude živo. Dostane linku do Itálie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.