Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě se převrátil autobus, tři lidé se zranili

U Velkých Opatovic na Blanensku se v úterý odpoledne převrátil linkový autobus na bok mimo silnici. Zranil se řidič a dva cestující, muž a žena, zranění byla lehká. V autobuse nikdo další necestoval. Řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Silnice byla v místě asi pět hodin uzavřena, jezdilo se odklonem. Podle mluvčí záchranné služby Michaely Bothové záchranáři na místě ošetřili tři pacienty a k vyloučení vážnějších zranění je převezli do boskovické nemocnice. „Příčinu nehody zjišťujeme," uvedl pro ČTK Šváb. Řidič autobusu měl negativní výsledek dechové zkoušky.

Bothová řekla, že zpočátku nehoda vypadala velmi vážně a záchranáři požádali o výpomoc i kolegy z Pardubického kraje. „Na místo jsme vyslali dva pozemní prostředky, jedna posádka přijela i z Pardubického kraje. Snažili jsme se zajistit i leteckou záchrannou službu, náš vrtulník byl ale v tu chvíli u jiné události, stejně tak nedostupná byla Vysočina a olomoucký vrtulník. Nakonec mohl Královéhradecký kraj, vrtulník se ale nakonec vracel prázdný, protože ta zranění naštěstí nebyla tak závažná," popsala Bothová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, nehoda, zranění, Blanensko, Jihomoravský kraj, úraz, Pavel Šváb, okres Blansko, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se převrátil autobus, tři lidé se zranili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.