Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnští šalináři dostanou lavičku pro odpočinek. Posedí si na náměstí Svobody

Dřív stávala na konečných zastávkách tramvajových linek v Brně, dnes už je jen vzpomínkou. Lavičku pro odpočinek řidičů hromadné dopravy se nyní městský dopravce rozhodl vytáhnout ze zapomnění a postavit ji na náměstí Svobody.

Pro chvíli zasloužené pohody kdysi sloužily tramvajákům v jihomoravské metropoli odpočinkové lavičky. Čekaly na ně u posledního zastavení všech tras, po kterých šaliny v Brně jezdily. Dopravní podnik města Brna (DPMB) jednu takovou našel, hodlá tak vlastní prostor obsluze vozů alespoň symbolicky vrátit.

Opravenou lavičku nainstalují v centru města, kde bude končit historický vůz linky H4. „Lavici, která bude stát na náměstí Svobody, aktuálně necháváme restaurovat. Po zahájení provozu historické trasy ji dáme na své místo,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

V provozu celé léto

Kvůli opravám, které na letní měsíce brněnský dopravce plánuje, starobylá linka H4 letos změní svůj seznam zastávek. Neprojede přes Masarykovu ulici, z náměstí Svobody tak vyrazí na Českou, Malinovského náměstí, Hlavní nádraží a jízdu zakončí na Nových sadech.

Poprvé na úsek H4 vyjede vůz 2. července. Cestující se jím svezou pravidelně každý prázdninový víkend od 10 do 18 hodin. Cena jízdenky je stejná jako u ostatních šalin, lidé si však do památných tramvají nesmí brát kola ani nadměrně velká zavazadla.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, doprava, tramvaje, historie, H4, DPMB, Dopravní podnik města Brna, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští šalináři dostanou lavičku pro odpočinek. Posedí si na náměstí Svobody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.