Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Brně začne kvůli stavbě městského okruhu další uzavírka

Při stavbě velkého městského okruhu v Brně na Tomkově náměstí a Rokytově se od neděle kvůli pokračujícím pracím uzavře část Podsednické ulice. Řidiči, kteří tudy najíždějí na okruh do Svatoplukovy ulice, tak budou muset úsek objíždět po Kulkově a Rokytově. Od neděle také začnou přes Tomkovo náměstí znovu jezdit tramvaje z Husovic do Obřan, pro auta zůstane Dukelská třída nadále zavřená.

Průjezd tramvají přes velký městský okruh na Tomkově náměstí bude znamenat menší propustnost křižovatky a ve špičkách o něco delší čekání na průjezd po okruhu. Tramvaje zde budou také pomáhat při velké vlakové výluce, při níž nepojedou žádné vlaky mezi Brnem a Blanskem. Budou tak vozit cestující, kteří budou v Maloměřicích přesedat na autobusy, které budou pokračovat do Bílovic nad Svitavou a do Adamova a také k vlakové zastávce Babice nad Svitavou.

Zásadní omezení čeká automobilovou dopravu příští rok na jaře či v létě, kdy se začne postupně bourat most přes řeku Svitavu a místo dvou pruhů v každém směru se bude řadu měsíců jezdit jen jedním pruhem v každém směru. Vzhledem k intenzitě dopravy se dá předpokládat, že řidiči budou trávit v kolonách dlouhé desítky minut.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ČR, stavby, silnice, MHD, Brno, Silnice I/42, Obřany, Husovice, Tomkovo náměstí, Blansko, Maloměřice, Bílovice nad Svitavou, Adamov, Babice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začne kvůli stavbě městského okruhu další uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.