Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sníh na jižní Moravě komplikuje dopravu. Napilno mají i hasiči

, aktualizováno 28. listopadu 2021, 13:39

Dopravu na jižní Moravě od rána komplikuje silné sněžení, které v části kraje přerostlo v kalamitu. Z důvodu sněžení a nesjízdných komunikací očekávejte komplikace v dopravě a zpoždění spojů, varoval na svém webu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje.

Autobusové linky mají potíže hlavně na Blanensku a Znojemsku, zpožďují se a do některých obcí nezajíždí. Problémy se týkají nejméně deseti linek, které obsluhují okolí Blanska a obce v Moravském krasu a na Drahanské vrchovině. Komplikace v dopravě a zpoždění spojů musejí očekávat také lidé na Znojemsku. Výrazné zpoždění tam má hlavně linka ze Znojma do Hostimi a zpět. Kvůli nesjízdné komunikaci se autobus nedostal ani do Biskoupek na Brněnsku a Němčiček na Znojemsku.

Během dopoledne začaly mít problémy také vlaky, kvůli počasí se zastavil provoz ve stanici Brno-Královo Pole. Z vlakových linek mají potíže zejména ty mezi Brnem a Tišnovem, stejně jako mezi Brnem a Náměští nad Oslavou.

Zhoršená situace je i ve vyšších partiích krajského města, například na silnici mezi Soběšicemi a Útěchovem a také v Kohoutovicích na Žebětínské ulici. V Brně vyjely sypače do ulic mezi osmou a devátou ranní, a to hned všech jednadvacet vozů. „Upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy, a to zejména ve výše položených oblastech Brna," uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Hasiči mají desítky výjezdů

První sníh zaměstnal také jihomoravské hasiče, kteří v souvislosti se sněhem v průběhu dnešního dne dosud vyjeli k sedmatřiceti událostem. „Jednalo se především o popadané stromy na komunikace. V osmi případech provedli vyproštění zapadlých vozidel," řekl mluvčí požárníků Jaroslav Mikoška.

Sněžení by mělo během dopoledne podle předpovědi počasí ještě zesílit, teploty se pohybují kolem nuly.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, počasí, MHD, doprava, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, Brno, okres Znojmo, okres Blansko, Blansko, Moravský kras, Drahanská vrchovina, Znojmo, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh na jižní Moravě komplikuje dopravu. Napilno mají i hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.