Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli prvnímu sněhu přibylo dopravních nehod. Na jižní Moravě vyjely posypové vozy

Na jižní Moravu přišel první letošní sníh a s ním i problémy na silnicích. Policisté řeší zvýšený počet dopravních nehod. Podle policejního mluvčího Petra Valy se během několika hodin od zhoršení počasí objevily desítky incidentů. Jde především o drobné kolize v menších rychlostech, kdy řidič nestihne včas zareagovat na dění před ním.

"Několik automobilů dokonce skončilo v příkopech. Zatím jsou všechny nehody bez vážnějšího zranění. Potíže se nevyhýbají ani profesionálům. O půl čtvrté (včera) se totiž v obci Kaly na Brněnsku převrátil na bok nákladní automobil, který cestu na Vysočinu zcela zablokoval," popsal situaci Vala.

Téměř ve stejnou dobu se stala havárie osobního auta na silnici první třídy mezi Domašovem a přivaděčem na D1 u Devíti křížů. "Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a komunikace byla neprůjezdná. Policisté žádají řidiče, aby výrazně snížili rychlost a pozorně sledovali situaci před sebou," doplnil Vala.

Sněžit začalo na jihu Moravy včera dopoledne. Teploty se v kraji pohybují kolem nuly. Se zvýšenou opatrností je sjízdná například D1 kolem Brna, také silnice v Brně a okolí. Na Vyškovsku je uzavřená silnice pro vozy těžší dvanácti tun, vyplývá z webu silničářů. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné i silnice nižších tříd na Blanensku, Vyškovsku, Znojemsku, Brněnsku a také v Brně. Jsou mokré po chemickém ošetření. Na Vyškovsku je pro kamiony uzavřená silnice mezi Drnovicemi a Podomím.

Podle provozního ředitele Brněnských komunikací Jana Klištince ve městě vyjelo všech 21 posypových vozů firmy. "Zároveň upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy, a to zejména ve výše položených oblastech města Brna," uvedl ředitel.

Hromadnou dopravu v kraji sníh zatím výrazně nekomplikuje, některé linky integrovaného dopravního systému se ale zpožďují kvůli hustému provozu především kolem Brna.

Dnes platí výstraha meteorologů před novou sněhovou pokrývkou, může napadnout až deset centimetrů mokrého sněhu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TSK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihomoravský, doprava, Jihomoravský kraj, Brno, Brněnsko, okres Vyškov, Kaly, Kraj Vysočina, Domašov, Morava, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli prvnímu sněhu přibylo dopravních nehod. Na jižní Moravě vyjely posypové vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.