Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rozhlédne se za vás nově zebra?

PR článek

Každoročně Tým silniční bezpečnosti s Policií ČR a dalšími partnery vyhlašuje výtvarnou a literární soutěž s dopravní tématikou. Soutěž je v tomto roce je soutěž vyhlášena od začátku září do 22. října na téma bezpečného přecházení.

Jednou z nejčastějších a nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu jsou chodci. Děti již od nejútlejšího věku se jako chodci pohybují v silničním provozu. Nejprve s rodiči v kočárku, následně se starším doprovodem za ruku a v pozdějším věku jsou chodci samostatně. A kdy jsou chodci nejčastěji ohroženi? Při přecházení. Ať na místech se zebrou či bez ní. Vždy je důležité se rozhlédnout, protože nikdo jiný to za nás neudělá. Ani ta zebra.

„Připomínat pravidla bezpečného přecházení je důležité nejen pro děti, ale také pro rodiče a prarodiče. Zapojit se mohou do soutěže ve čtyřech kategoriích děti tedy ze škol, ale případně i z domova,“ říká Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti. Soutěžní díla je možné zasílat do 22. října 2021 dle kraje místa bydliště. Přehled kontaktních míst naleznete níže.

„Nechceme děti nijak svazovat a omezovat, proto zpracování může být libovolné,“ doplňuje Novotná. Využijte jakékoli výtvarné či literární prostředky a pomozte nám uklidit hernu v silničním provozu na silnicích. Soutěžním dílem může být: kresba, malba, model, fotopříběh, vyprávění, báseň, ad.

Soutěž je vyhlášena v rámci oblíbeného projektu Markétina dopravní výchova. Tematicky navazuje na dlouholetý projektu Policie České republiky Zebra se za tebe nerozhlédne, který se stal součástí Markétiny dopravní výchovy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zebra, přechody, děti, doprava, tým silniční bezpečnosti, besip, soutěž, Policie České republiky, silniční provoz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhlédne se za vás nově zebra?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.