Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiče potrápí nové omezení na D52 ve směru na Brno

Řidiči na jižní Moravě mají nový důvod ke znepokojení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR zahájilo dnes po poledni rekonstrukci vozovky na dálnici D52 v úseku 9,7 – 22,9 ve směru na Brno, což přinese uzavírku levého jízdního pruhu. Omezení potrvá zhruba dva měsíce.

Se stavebními pracemi, jež obnáší rekonstrukci asfaltobetonového krytu, začnou dělníci sice až zítra ráno, přesto omezení pocítí motoristé již dnes. Silničáři si totiž připravují pracoviště a instalují například potřebné dopravní značení. Při pracích se provoz zúží pouze do jednoho pruhu v obou směrech.

Od nedělního rána už začne platit uzavírka levého jízdního pásu od km 9,7 po km 16,5. Provoz bude veden v protějším jízdním pásu v režimu 0/1+2, – levý pás dálnice směr Brno bude uzavřen, v pravém jízdním pásu budou v provozu 2 jízdní pruhy ve směru na Mikulov a ve směru na Brno 1 jízdní pruh,“ sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Uzavírka se týká nájezdová větve mimoúrovňové křižovatky Hrušovany (EXIT 16) vlevo či výjezdová větev Rajhrad (EXIT 10) vlevo. Potíže se dají čekat také u Exitu 9 u Popovic. Řidiče úseky objedou vyznačenými objízdnými trasami.

V navazujícím opravovaném úseku v km 16, 8 – 22,6 bude během oprav uzavřena jen zpevněná krajnice. Provoz zde bude veden v režimu 2/2. To znamená pravý pás dálnice bude bez omezení, v levém pásu dva provizorní jízdní pruhy s uzavřením zpevněné krajnice. Rekonstrukce dálnice D52 nebude trvat déle než 60 dnů,“ dodala Trubelíková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD ČR

Štítky ŘSD, D52, Omezení, Rekonstrukce, Brno, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Jihomoravský kraj, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče potrápí nové omezení na D52 ve směru na Brno  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.