Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Blansko čekají dopravní omezení kvůli výstavbě nové okružní křižovatky

Od příštího pondělí čekají obyvatele Blanska změny. Začne totiž stavba nového kruhového objezdu. Projekt, který má za cíl zlepšit dopravu na páteřní komunikaci městem, bude znamenat měsíce dopravních omezení. Objízdná trasa povede středem města.

Počínaje pondělím 30. srpna 2021 začne v Blansku dlouho očekávaná stavba kruhového objezdu na křižovatce ulic Mlýnská a Poříčí, jejíž součástí bude také oprava vodovodu a části sítí. Během výstavby dojde k přeložce sdělovacích kabelů a naplánovaná je také sanace odlehčovací komory ležící v křižovatce. „I z toho důvodu není možné práce provádět pouze s částečným omezením provozu při zachování kyvadlové dopravy,“ řekla vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

Práce si proto vyžádají úplné uzavření křižovatky, které by mělo trvat tři měsíce. Objízdná trasa povede středem města přes náměstí Svobody a náměstí Republiky po nově opravené silnici. „Budou to náročné tři měsíce. Blansko má bohužel vlastně pouze dvě průjezdné komunikace – průtah ulicí Poříčí a Svitavská, nebo průjezd přes centrum města. Když se uzavře jedna cesta, doprava se kumuluje na té druhé,“ řekl starosta Blanska Jiří Crha (ODS). Z ulic Poříčí a Svitavská se od konce srpna přesune veškerá doprava právě do centra Blanska.

Změny v dopravě na dalších místech

Změny pocítí řidiči i při projíždění dalšími částmi města, kde dojde například ke změně v předností v jízdě. „Na žádost dopravní policie bude kvůli zajištění plynulejšího průjezdu na objízdné trase změněna přednost v jízdě při výjezdu z ulice Na Řadech na ulici Bezručova. Opatrní by tak měli být zejména řidiči jedoucí od sídliště Zborovce,“ upozornila Skotáková. Objízdná trasa bude zkomplikovaná pro řidiče vozidel nad 3,5 tuny, kteří po ní nebudou moci s výjimkou zásobování projet. Pro tato auta vydalo Blansko zvláštní doporučení k objezdu uzavřené křižovatky.

Se stavbou chtělo město začít již v minulosti, kvůli odporu některých místních obyvatel se ale budování křižovatky posunulo. „Legislativně se vše kolem nového kruhového objezdu u Sportovního ostrova vyřešilo až letos, kdy se nám navíc podařilo zajistit také financování z města i kraje,“ vysvětlil Crha.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Hejčová

Štítky výstavba, doprava, křižovatka, okruh, omezení, Blansko, kruhový objezd, Jiří Crha, ODS, Náměstí Svobody, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivo Meluzín

Jo a nedávno se opravovali silnice s kanalizaci v tom centru, takže po těch 3 měsících to budou moci dělat znovu, protože pochybuju, že náklaďáky budou jezdit jinudy a stávající kruháče a další budou pěkně rozježděný.

Úterý, 24. srpna 2021, 15:50Odpovědět

Ivo Meluzín

Nechápu, co tam budou 3 měsíce dělat, po Blansku se už dnes nedá jezdit, natož potom, škoda slov.

Úterý, 24. srpna 2021, 15:43Odpovědět

Ivo Meluzín

Doufám, že se ti blaneští papaláši nechají u zahájení zase vyfotit.

Úterý, 24. srpna 2021, 15:42Odpovědět

Blansko čekají dopravní omezení kvůli výstavbě nové okružní křižovatky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.