Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidičům z Blanenska mířících do Brna zkomplikuje cestu uzavírka silnice I/43

Na jihomoravských silnicích dnes vypukla dvě nová omezení. Nejvíce je pocítí motoristé mířící z Blanenska do Brna, kterým se uzavře silnice I/43 z důvodu stavby průtahu a odbočovacího pruhu v Milonicích. V moravské metropoli zase řidiče čeká komplikace v ulici Provazníkova, kterou projedou v režimu 1+1.

Osobní auta jedoucí do Brna po I/43 sjedou ze silnice před křižovatkou u Černé Hory. Investici má na starost Ředitelství silnic a dálnic. Objíždka a uzavírka bude obdobná jako na jaře, kdy se tatáž vozovka opravovala v Černohorském lese. 

Ve směru Svitavy - Brno (od Černé hory) budou veškerá osobní vozidla do 3,5 t odkloněna na objízdnou trasu přes městys Černá Hora, obce Žernovník, Malá Lhota a Újezd u Černé Hory do obce Lažany. Pro tato osobní vozidla bude objízdná trasa ve směru na Brno povinná. Odklon dopravy bude ve směru od Svitav proveden již před okružní křižovatkou u Černé Hory přes „bypass“ odbočením ze sil. I/43 doprava,“ informovala Markéta Chumchalová z tiskového odboru Jihomoravského kraje.

Ze směru od Rájce-Jestřebí se osobní doprava do Brna odkloní na okružní křižovatce (směr Černá Hora). Naopak veškerá těžká nákladní doprava a autobusy zůstanou na silnici I/43 v obou směrech a neodklání se na objízdné trasy.

Naopak ve směru z Brna nebude objízdná trasa a doprava zůstane na I/43, které bude částečně uzavřená až do konce října. Doprava se povede kyvadlově a pomocí semaforu.„Odklonění osobní dopravy ze silnice I. třídy alespoň v jednom směru jízdy je nezbytně nutné, protože kapacitně silnice I/43 v tomto úseku nevyhovuje a dopravní kolony v obou směrech by zcela paralyzovaly průjezd územím,“ zdůvodnila Chumchalová.

Komplikace i v Brně

Problémy čekají na řidiče také v Brně, a to znovu v souvislosti s výstavbou velkého městského okruhu v úseku Tomkova náměstí. O víkendu se omezení dotkne Provazníkovy ulice, kterou projedou motoristé v režimu 1+1.

V neděli večer od 23 hodin se úsek mezi Tomkovým náměstím a Karlovou uzavře úplně. Objízdné značení povede řidiče přes Valchařskou a Dolnopolní na Maloměřický most a Karlovu. Omezení by měla skončit do pondělních 6 hodin ráno,“ uvedla Radka Loukotová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Drbna

Štítky ŘSD, Uzavírka, VMO, Tomkovo náměstí, Brno, Blansko, silnice, okres Blansko, Černá Hora, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Svitava, Žernovník, Malá Lhota, Újezd u Černé Hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konstantin Sýkora

Vloudila se chybička do titulku. Uzavírka se nedotkne řidičů z Blanska. Ti na 43/I připojí až za uzavírkou.

Neděle, 15. srpna 2021, 12:51Odpovědět

Řidičům z Blanenska mířící do Brna zkomplikuje cestu uzavírka silnice I/43  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.