Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pokud nemusíte, do zasažených oblastí nejezděte, vyzývají záchranáři. Veřejná doprava je v některých místech ochromena

, aktualizováno 25. června 2021, 20:47

Včerejší bouřka doprovázená deštěm, kroupy a tornádem paralyzovala část veřejné dopravy v Jihomoravském kraji. Do některých obcí spoje vůbec nejezdí, do jiných po změněné trase. Problémy se týkají především Břeclavska a Hodonínska. Kdo do zasažených oblastní nemusí, měl by svou cestu odložit.

Podle dopravních informací jsou některé úseky silnic nesjízdné. Kvůli rozsáhlým škodám jsou uzavřeny obce Moravská Nová Ves, Týnec a Hrušky na Břeclavsku a také část Hodonína. Záchranáři i politici vyzývají veřejnost, ať do zasažených obcí zatím nejezdí, ani s dobrým úmyslem pomoci postiženým.

Mimo provoz je například autobusová linka Břeclav - Hrušky. Linka 572 z Břeclavi do Hodonína končí v Týnci, dál nejede. Autobusová linka Brno-Hodonín má změněnou trasu, kdo se chce dostat do cílové destinace, musí v Rohatci přestoupit na vlak.

Dočasně přerušený je provoz na železniční trati Břeclav-Hodonín. Vlaky na linkách linek S9 a R13 z Břeclavi do Starého Města u Uherského Hradiště jsou vedeny náhradní autobusovou dopravou. Z důvodu policejní uzávěry nelze zajistit obslužnost zastávek v Hrušce, Moravské Nové Vsi a Lužicích.

Pracovníci Správy železnic na místě upřesňují rozsah škod a připravují potřebné opravy, aby bylo možné zasažený úsek zprovoznit co nejdříve, uvedl mluvčí podniku Dušan Gavenda. V úseku je výpadek traťového zabezpečovacího zařízení. Trakční vedení je poškozené.

Stále je část domácností bez proudu. 

„Na jižní Moravě se jedná o 3 000 odběratelů. Z nich 2 800 je v oblasti kolem Břeclavi a Hodonína. Jedná se o obce Lužice, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Hrušky. Dalších 200 odběratelů bez dodávek je na Vyškovsku,“ uvedl mluvčí E.ON Roman Šperňák. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, počasí, neštěstí, doprava, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, Břeclav, Hodonín, okres Hodonín, Moravská Nová Ves, Týnec, Hrušky, Lužice, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud nemusíte, do zasažených oblastí nejezděte, vyzývají záchranáři. Veřejná doprava je v některých místech ochromena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.