Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na silnicích v Jihomoravském kraji neustávají práce, od pondělí omezí Rohlenku

Silničáři nyní pracují na několika místech v Jihomoravském kraji. Na 196. kilometru dálnice D1 budou do konce května opravovat vnitřní římsy mostu, v úseku mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi pokračuje modernizace a u odpočívky Vyškov staví gabionovou zeď pro odhlučnění a odstínění jejího prostoru. Od pondělí bude kvůli opravám uzavřená vnitřní část parkoviště odpočívky Rohlenka. Od 18. června bude následovat uzavření vnější části a od 12. července do 6. srpna bude uzavřená celá odpočívka. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) to uvedlo v přehledu významných oprav.

Na dálnici D2 dělníci stále opravují povrch vozovky mezi 32. a 24. kilometrem a odpočívku Ladná. Po dokončení oprav bude v červnu následovat budování protihlukové stěny u Hustopečí.

Na silnicích I. tříd v kraji nyní silničáři pracují na mostu na silnici I/55 v Hodoníně, kde tento týden zahájili demolici první poloviny. Hotovo bude v září. Dále již zbourali most na silnici I/71 v Blatnici pod Svatým Antonínkem a do konce srpna budou budovat nový.

Od března také postupně opravujeme objízdné trasy, které byly využívány při loňské uzavírce mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny. Již jsme odstranili mostní provizorium v Brodě nad Dyjí a opravili navazující komunikace. Nyní demontujeme mostní provizorium v Drnholci,“ informovalo ŘSD.

Za sebou už mají několik opravených úseků, které se poškodily v zimě. Nyní dokončují opravy na silnici I/43 v úseku Černá Hora a Závist a od začátku týdne pracují také u obce Lažany, kde se na silnici sesunul svah. Práce tam nevyžadují uzavírku, řidiči projedou zúženými pruhy. Hotovo bude zhruba začátkem července.

Od začátku května silničáři také pokládají takzvaný tichý asfalt u Královopolského tunelu v Brně, hotovo má byt v červnu. „Práce jsme zahájili frézováním vozovky, a to na křižovatce a silnicích nad tunelem ve směru ze Svitav. Cílem je eliminovat hluk z dopravy a zkolaudovat Královopolský tunel, čemuž brání překračování hlukových limitů u obou výjezdů. Omezení pro řidiče je minimální, opravovaný úsek je průjezdný,“ sdělila za ŘSD Lucie Trubelíková.

Dělníci pracují i na krajských silnicích. Ve Slavkově u Brna se připravují na rekonstrukci průtahu městem, investiční akce zhruba na dva roky omezí dopravu ve městě. Opravovat se bude asi 3,5 kilometru dlouhá silnice. Staví se rovněž u Rájce-Jestřebí na Blanensku, kde vznikne pět nových mostů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky ŘSD, Opravy, silnice, Jmk, Jihomoravský kraj, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Vyškov, Ostrovačice, Dálnice D1, Dálnice D2, Královopolský tunel, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v Jihomoravském kraji neustávají práce, od pondělí omezí Rohlenku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.