Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Speed Marathon odhalil dopravní hříšníky, rekordman se řítil rychlostí 181 km/h

Policisté si při letošním Speed Marathonu opět posvítili na nezodpovědné řidiče. Na území jižní Moravy se jim podařilo odhalit stovky případů porušení rychlostních limitů. Někteří řidiči překročili povolenou rychlost více než dvojnásobně.

Středeční bezpečnostní akce Speed Marathon odhalila na jižní Moravě 253 hříšníků, kteří se před zraky policistů dopustili dopravního přestupku. Hlídky nejčastěji řešily porušování povolené rychlosti.

Absolutním rekordmanem se stal cizinec, který před křižovatkou u Pohořelic, kde je rychlost omezená na 70 km/h, uháněl rychlostí 181 km/h. Od dopravních policistů si za svoje chování vysloužil několikatisícovou pokutu. 

Další případ lidské nezodpovědnosti pak řešili policisté během své cesty na stanoviště. Setkali se s řidičem, který včas neuvolnil levý pruh spěchající sanitce, jež převážela pacienta do nemocnice. Jako suvenýr si cizinec odvezl blokovou pokutu v maximální výši.

„To, že někteří řidiči skutečně předpisy neřeší, se ukázalo také tento týden v Černovické ulici v Brně. V místě, kde se loni stala tragická dopravní nehoda se mladý muž za volantem řítil rychlostí 109 kilometrů za hodinu,“ řekl tiskový mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Vzápětí se zjistilo, že muž za volantem ani neměl co pohledávat, jelikož měl platný zákaz řízení.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky speed, marathon, doprava, bezpečnost, rychlost, přestupek, Jihomoravský kraj, Pohořelice, Pavel Šváb, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speed Marathon odhalil dopravní hříšníky, rekordman se řítil rychlostí 181 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.