Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provoz na dálnici D2 od neděle omezí opravy, potrvají do června

Na dálnici D2 v úseku mezi Starovičkami a Hustopečemi ve směru na Brno budou od neděle pracovat silničáři. Práce na osmikilometrovém úseku jsou rozděleny do několika etap. Do 24. března obnášejí především přípravu stavby, jako prodloužení přejezdu ve středním dělícím pásu, rekonstrukci rampy mimoúrovňové křižovatky v Hustopečích a opravy deformací povrchu. Poté začne samotná rekonstrukce vozovky, která potrvá do června, informovala dnes v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

"Za částečně uzavřené exity 41 a 25 stanovíme objízdné trasy, které povedou po silnících nižších tříd a budou na místě viditelně značeny. Samotnou rekonstrukci vozovky zahájíme ve čtvrtek 25. března. Po většinu času doprava pojede v režimu dva plus jeden pruh, kdy budou dva pruhy ve směru na Břeclav. Akce potrvá do začátku června a hned poté se pustíme do výstavby protihlukové stěny," uvedla Trubelíková.

Řada drobných omezení čeká také na cestující veřejnou dopravou. "Pokračují vlakové výluky v úseku Vranovice - Šakvice - Hustopeče. Organizace dopravy se mění poměrně často, a proto je nutné používat vyhledávač spojení. Od pondělí po dobu jednoho měsíce budou změněné autobusové linky v oblasti Brod nad Dyjí - Pasohlávky a na týden se mění trasy také linek ve Znojmě a Příměticích. Dobrá zpráva je, že se podařilo předčasně ukončit výluku v Brně na lince 43, která se od soboty opět vrací na trasu přes Sadovou," uvedla ve svém informačním letáku společnost Kordis, která v Jihomoravském kraji koordinuje veřejnou dopravu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, D2, Jihomoravský, rekonstrukce, Hustopeče, Dálnice D2, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Starovičky, Břeclav, dálnice, oprava, Vranovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D2 od neděle omezí opravy, potrvají do června  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.