Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně od rána trápí řidiče i chodce ledovka

, aktualizováno 17. února 2021, 11:20

Jižní Moravu trápí od rána ledovka. V některých obcích na Brněnsku či Blanensku jsou špatně sjízdné silnice, kvůli čemuž nabírají autobusové spoje zpoždění. V Brně zase mají problémy chodci, kterým komplikují život zledovatělé chodníky.

Teploty se v Jihomoravském kraji pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně Celsia. Dálnice jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností. Největší potíže hlásí na Brněnsku v okolí Tišnova a na Blanensku.

V důsledku náledí vznikají obtíže s průjezdností některých silničních komunikací. Největší problémy jsou v severní části JMK (Blanensko a Tišnovsko). V jižní části JMK máme potíže s ledovkou v okolí Moravského Krumlova. Počítejte prosím s nepravidelností a na některých linkách s výrazným zdržením spojů,“ uvádí stránkách IDS JmK dispečeři. 

Klouže to také pěším. Došlo i na zranění. „Prozatím jsme ošetřili od rána osm lidí, pět přivezla zdravotnická záchranná služba, tři přivezl doprovod. Jedná se o zlomeniny končetin, zatím pacienty zatím ošetřujeme ambulantně,“ uvedla Dana Lipovská, mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.  

Nehoda u Ostravačic

Problémy jsou také na silnicích. Policisté hlásí vážnou dopravní nehodu, která se stala poblíž exitu 182 Kývalka z dálnice D1, kde řidiči sjíždějí na Rosice. „Z hlavního tahu na Rosice se tam potom odbočuje na Ostrovačice. Dodávka tam uklouzla na náledí a najela do betonových oddělovacích svodidel, ve kterých se zasekla,“ uvedl ČTK mluvčí policie David Chaloupka.  

Po nehodě dorazily na místo jednotky záchránářů. „Zdravotníci ošetřili celkem pět pacientů, jednalo se o jedno těžké, jedno středně těžké a tři lehká zranění. Po poskytnutí přednemocniční péče jsme je převezli do Úrazové nemocnice a do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Desítky nehod 

Ranní mrholení a od něj namrzající silnice a chodníky po ránu trápí obyvatele Jižní Moravy. Hlavní silniční tahy jsou většinou sjízdné, o to více potom řidiče překvapí kluzký povrch na méně frekventovaných cestách. Od rána tak máme nahlášeno více než dvě desítky nehod, na kterých se významně podepsalo počasí,“ uvedl Chaloupka. 

Posypové práce v Pekařské ulici

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, ledovka, Jižní Morava, Náledí, Jihomoravský kraj, silnice, okres Blansko, Brněnsko, havárie, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Tišnov, Tišnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně od rána trápí řidiče i chodce ledovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.