Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výhled do zdi a šalina za zády. Na Grohově stojí obrácené zastávky, prý tak chrání chodce

V centru Brna na zastávce Grohova vznikly nové přístřešky, které můžou cestujícím sloužit k čekání nebo schováním se před nepříznivým počasím. Na přístřešcích se ale cestujícím něco nezdá, jsou totiž otočeny zády k tramvaji. Podle dopravního podniku je důvodem bezpečnost.

Před pár týdny na zastávce Grohova vznikly u zastávek nové přístřešky pro cestující. Zastávka je otočená tak, že si někteří cestující mohou myslet, že je obráceně. Je totiž otočená zády k silnici a nástupnímu ostrůvku. Cestující, kteří přístřešek využívají, tedy nevidí na přijíždějící tramvaj.

Přístřešky chrání cestující, tvrdí dopravní podník

„Přístřešky na zastávce jsou tímto způsobem otočené kvůli bezpečnosti cestujících, kteří by v opačném postavení přístřešku vstupovali přímo do vozovky,“ řekla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková. Stejně jsou řešeny i zastávky Horova nebo Minská. Tento postup je prý zvolen ve chvíli, kdy není možné bezpečně umístit přístřešek na ostrůvek.

Cestující pod přístřešky zatím nestojí

I přes to, že jsou přístřešky úplně nové, cestující většinou postávají na ostrůvku. „Přístřešky jsou hezké, ale myslím si, že jejich opačné postavení muže být trochu nešikovné. Pokud budu v přístřešku čekat na šalinu, budu se muset neustále otáčet a při nastupování to celé obejít, takže ve finále mi bude samotný přístřešek zavazet při nástupu do šaliny,“ řekla obyvatelka Brna Šárka Kroupová, která zastávku využívá často.

I přes to, že někdo stále preferuje postávání na ostrůvku, někteří jsou za možnost si posedět nebo odložit tašky rádi. „Jsem starší člověk, tak jsem ráda, že si tady můžu sednout, ale když přijede šalina, tak to trochu trvá, než odsud přejdu na ostrůvek,“ řekla obyvatelka Brna Hana Slavíčková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, zastávka, Grohova, DPMB, přístřešek, ostrůvek, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Slepičková

Roman Vágner Článek je pouze o zastávce s názvem Grohova, což lze z článku vyčíst, takže nadpis je v pořádku, není v něm slovo ulice. Šalina jako hovorový výraz je dle mého názoru pro tento typ média v pořádku. Paní Vlaďka bude zřejmě starší dáma, protože pokud článek četla a tohle napsala....

Úterý, 19. ledna 2021, 11:16Odpovědět

Ondřej Růžička

To je úplně v pohodě, spíš se přijďte podívat k nám do Řečkovic, tady máme snad jedinou lavičku, která je orientovaná do paneláku. Z pěti metrů se můžete dívat, co maj lidi k večeři nebo ocenit výběr prádla na sušáku z balkónu.

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 19:23Odpovědět

Tomáš Janeček

Roman úplně vedle a Vlaďka ani neví kde 15 let bydlela... Je to grohova!! Můj Hood!!!

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 09:57Odpovědět

Roman Vagner

Pani si nejen popletla nazev ulice s nazvem zastavky, ale jeste si popletla nazev dopravniho prostredku v Brne.

Úterý, 12. ledna 2021, 13:58Odpovědět

Ilona Borovičková

Madam Ostrizkova, lepe ctete, nez budete kritizovat. Nikdo nepise o ulici, ale o zastavce.....

Úterý, 12. ledna 2021, 12:52Odpovědět

Vlaďka Ostřížková

Zdravím, na ulici Grohova v Brně jsem bydlela cca 15 let, ale tohle není Grohova ulice. Nikdy nebyla tak široká, aby tam mohl být průjezd pro auta, aby tam mohly být ostrůvky a ještě koleje pro tramvaje!! Autoři, trošku víc pečlivosti by to chtělo!!!

Úterý, 12. ledna 2021, 10:50Odpovědět

Výhled do zdi a šalina za zády. Na Grohově stojí obrácené zastávky, prý tak chrání chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.