Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Modré zóny se od pondělí rozšířily do Králova Pole

Modré zóny se v Brně od pondělí 3. srpna rozšířily do Králova Pole. Řidiči tak nově potřebují parkovací oprávnění pro stání v v oblastech 1-15 (Dřevařská), 3-01 (Staňkova), 3-02 (Botanická).

V oblasti 1-15, tedy v okolí Dřevařské ulice, budou platit pro návštěvníky pravidla zóny B. Regulace tu platí 24 hodin denně, návštěvníci tu tak mají jednu hodinu parkování denně zdarma a za každou další pak platí 30 korun. Rezidenti či abonenti potřebují mít pro stání vyřízené oprávnění.

Oblasti 3-01 a 3-02 budou patřit do zóny C, kde platí regulace pouze od 17 do 6 hodin.  Návštěvníci zde mají hodinu denně zdarma a následně platí 20 korun za každou další. K placení mohou v této zóně využít pouze aplikaci či SMS. Na rozdíl od zón A a B zde řidiči nenajdou parkovací automaty.

Od října další rozšíření

K dalšímu rozšíření modrých zón se město chystá od října. Systém se od 5. října rozšíří do oblastí 2-01 (Zborovská), 1-07 (Trnitá) a 1-06 (Špitálka).

V ulicích Minská, Horova, Puškinova nebo Voroněžská bude město zhotovovat modré značení už od začátku srpna. „Prosíme, respektujte dočasný zákaz parkování, urychlí nám to práci, vyhnete se pokutě a ulice tak budou připravené dříve. Děkujeme," vzkazuje Brno občanům.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Šeda

Štítky rezidentní parkování, Královo Pole, staňkova, botanická, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Markus

Pouhé okrádání lidí dál pokračuje tuto prolhanou radnicí a MMB :/ Je z toho na zvracení, jak nic nedělají užitečného pro lidi

Úterý, 4. srpna 2020, 14:33Odpovědět

Modré zóny se od pondělí rozšířily do Králova Pole  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.