Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli opravě horkovodu se uzavřel jeden pruh u Zvonařky

Řada dopravních omezení kvůli stavebním projektům v Brně ještě není konečná. Od pondělí 20. července čeká řidiče kvůli výměně parovodů za horkovody uzavírka jednoho pruhu na Zvonařce před Lidlem. U křižovatky s Dornychem bude provoz ve směru z centra sveden do levého pruhu, pravý bude uzavřen, stejně jako přilehlý chodník.

Omezení v tomto místě potrvá do 10. září. Důvodem uzavírky je rekonstrukce parovodů, kterou provádějí Teplárny Brno. Parovody nahrazují modernějšími horkovody. „Část prací probíhá v šachtách pod zemí a není na první pohled viditelná," uvádí město na webu Kopeme za Brno.

Od pondělí 20. července čeká řidiče také dopravní změna na Žerotínově náměstí. Nově půjde ve směru od Červeného kostela k Moravskému náměstí i opačným směrem projíždět jen jedním pruhem. O týden později bude zrušen i přechod pro chodce před krajským úřadem. Omezení potrvají do konce listopadu.


Řidiči projedou Žerotínovým náměstím jedním pruhem v každém směru

Dopravní omezení v centru Brna se od pondělí rozšíří i na Žerotínovo náměstí. Konkrétně na tu část, která byla doteď průjezdná. Uzavřena bude část silnice ve směru jízdy od Červeného kostela k Moravskému náměstí. Provoz bude sveden do poloviny...


S dopravními komplikacemi se řidiči setkávají na celém Dornychu. Od poloviny července je uzavřen přechod mezi Tescem a Vaňkovkou a doprava svedena do dvou pruhů.

Ve stejném období pokračují i práce na nedalekých Nových sadech, kde opravuje Dopravní podnik tramvajové koleje. Doprava je opět svědena do jednoho pruhu na obou stranách. Práce potrvají do konce prázdnin.


FOTO: Místo přechodu u Vaňkovky stojí plot. Mezi auty ale lidé kličkují dál, včetně dětí

Od včerejšího odpoledne stavební firma ve spolupráci s městem a odpovědným koordinátorem BOZP nainstalovala ke zrušenému přechodu plot. Důvodem je především bezpečnost chodců a řidičů. I tak ale chodci silnici přebíhají dál. Mezi nimi jsou i děti.


Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps, MMB

Štítky uzavírka, zvonařka, horkovody, stavba, práce, Brno, Lidl, Teplárny Brno, Tesco, Žerotínovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě horkovodu se uzavřel jeden pruh u Zvonařky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.