Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj rozdá 20 tisíc roušek a respirátorů řidičům autobusů

Ve stálém kontaktu s velkým počtem lidí jsou i řidiči linkových autobusů. Jihomoravský kraj proto během týdne distribuuje mezi dvacet dopravců zhruba 20 tisíc roušek a respirátorů. Kraj zdravotnické pomůcky od státu přerozděluje například i zdravotníkům a sociálním službám.

Podle náměstka hejtmana Romana Hanáka (ČSSD) rozdělí kraj mezi soukromé dopravce přes pět tisíc respirátorů a víc než 14 tisíc roušek. „Věřím, že to přispěje ke zklidnění nervozity u některých řidičů," prohlásil Hanák.

Jihomoravský kraj dostal během víkendu v zásilkách od státu přes 100 tisíc respirátorů typu FFP2, které však nechrání před bakteriemi a viry, a víc jak 300 tisíc roušek. Respirátory typu FFP3, které dokáží zachytit viry, kraj od státu neobdržel. Zásilka zdravotních pomůcek z Číny totiž tento typ respirátorů neobsahovala.

Zdravotnické potřeby poté začal přerozdělovat do sociálních služeb, zdravotnických zařízení a obcím s rozšířenou působností.  V následujících dnech by měl kraj dostat od státu další zásilku. Její přesný objem zatím není jasný, s distribucí pomáhají jihomoravští hasiči. 

Ohodnoť článek

Foto JMK

Štítky respirátory, roušky, Jihomoravský kraj, respirátor, rouška, Roman Hanák, ČSSD, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rozdá 20 tisíc roušek a respirátorů řidičům autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.