Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šaliny v Brně vyjedou od úterý podle prázdninových řádů

Brněnské tramvaje, které jako jediný dopravní prostředek na jižní Moravě ještě jezdil podle pravidelného jízdního řádu pro všední dny, začnou v úterý jezdit podle prázdninových jízdních řádů. Obsazenost se ve špičkách pohybuje kolem 20 procent, mimo špičky ještě klesá. Aby byl stále zajištěný dostatečný prostorový komfort, budou vyjíždět převážně velkokapacitní soupravy, uvedl dnes v tiskové zprávě generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Trolejbusy a autobusy jezdí podle prázdninových jízdních řádů již od minulého týdne, stejně tak na prázdninový provoz přešly krajské autobusy a od dneška i vlakové spoje.

Zaměstnanci podniku pracují také na maximální očistě vozů a jejich dezinfekci, a to častěji než jednou denně po příjezdu do vozovny. Sedm stálých a jedna mobilní četa čistí vozy také na konečných zastávkách. Pracovníci se zaměřují především na madla a rukojeti a na další části vozů, se kterými přicházejí cestující nejčastěji do styku.

Zrušený provoz Senior busu využil podnik k tomu, že těmito auty rozváží starým lidem potraviny a další pomoc. Po městě tak jezdí čtyři auta a pomáhá 20 řidičů. "Jsem velmi rád, že se můžeme do této iniciativy zapojit, a těm, kteří to nejvíce potřebují, pomoci," dodal Havránek.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, tramvaje, koronavirus, Brno, Dopravní podnik města Brna, jízdní řád, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaliny v Brně vyjedou od úterý podle prázdninových řádů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.