Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mezi Šakvicemi a Vranovicemi začne v pondělí dvoutýdenní výluka

Další dva týdny výluk čekají od pondělí cestující, kteří jezdí osobními vlaky mezi Vranovicemi a Šakvicemi na trati z Brna do Břeclavi. Rychlíky už sice v Šakvicích zastaví, ale kvůli tomu, že mezi stanicemi se bude jezdit jen po jedné koleji, pojede místo osmi osobních vlaků autobus. Ostatní vlaky se mohou kvůli omezení zpožďovat až o deset minut, vyplývá z informací, které zveřejnily České dráhy na webu, kde je také k dispozici výlukový jízdní řád.

Výluka začne v pondělí a skončí 28. února. Týká se zejména vlaků v ranní špičce, kdy je doprava na trati nejhustší. Cestující si také musejí dát pozor v Popicích, protože autobusy zde nezastaví u vlakové zastávky, ale na autobusové zastávce v obci.

Týdenní výluka je naplánována na přeshraniční trati ze Znojma do rakouského Retzu. Začne v pondělí a skončí v neděli, ale vlaky nepojedou vždy jen mezi 08:15 a 13:30. Jelikož silnice je výrazně klikatější než železniční trať, budou autobusy odjíždět ze Znojma o 27 minut dříve, než by odjížděl vlak, a přijíždět budou dokonce o 36 minut později. Autobusy pojedou v Rakousku z Retzu dále přes Hollabrunn do Stockerau.

Správa železnic také avizovala, že 17. února začne znovu výluka mezi Šakvicemi a Hustopečemi. České dráhy ani organizátor krajské dopravy Kordis JMK o ní ale neinformují.

Autoři | Foto ČD

Štítky ČR, železnice, výluka, Jihomoravský, Šakvice, Vranovice, České dráhy, Brno, Břeclav, Znojmo, Retz, Správa železniční dopravní cesty, KORDIS JMK, a.s., Popice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Šakvicemi a Vranovicemi začne v pondělí dvoutýdenní výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.